Hintli çiftçilerin eylemi 40. gününde: Şiddetli yağmur ve su baskınlarına rağmen geri adım atmıyorlar

Çiftçilerin liderlerinden biri, "Su basmasına neden olan yağmur nedeniyle protesto yerlerinde durum çok kötü. Hava çok soğudu ancak hükümet sefaletimizi göremiyor" dedi

Çiftçiler içinde bulundukları şartlar güçleşse de eylemi sürdüreceklerini söylüyor (ANI)

Hindistan'da tartışmalı tarım yasalarına tepki için yollara düşen çiftçilerin eylemi soğuk ve yağmurlu havaya rağmen 40. gününü geride bıraktı.

Bastıran yağmurlar, yeni çiftlik yasalarını protesto etmek için bir aydan fazla süredir başkent Yeni Delhi'nin eteklerine kamp kuran çiftçilerin içinde bulunduğu şartları daha da zorlaştırdı ve konaklama alanlarının su basmasına yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

India TV'nin haberine göre, çoğu Pencap eyaletinden gelenler olmak üzere çiftçi kuruluşları temsil eden Sanyukt Kisan Morcha'nın üyesi Abhimanyu Kohar pazar günü yaptığı açıklamada, çiftçilerin su geçirmez çadırları olduğunu ancak onları soğuktan ve su basmasından koruyamadıklarını söyledi.

Kohar, "Su basmasına neden olan yağmur nedeniyle protesto yerlerinde durum çok kötü. Yağmurlardan sonra hava çok soğudu ancak hükümet sefaletimizi göremiyor" dedi.

Singhu sınırında kamp yapan Gurwinder Singh de kamu tesisleri ihtiyacı karşılayacak nitelikte olmadığı için bazı yerleri su bastığını belirtirken, "Pek çok sorunla karşılaşmamıza rağmen taleplerimiz karşılanana kadar buradan bir yere gitmeyeceğiz" diye konuştu.

Hindistan Meteoroloji İdaresi'nden bir yetkiliyse, Yeni Delhi'deki bölgelerde şiddetli yağışlar bildirildiğini ve 6 Ocak'a kadar dolu fırtınasıyla yağmur beklediklerini ifade etti.
 


Öte yandan Hindistan haber ajansı ANI'ya göre ülkenin Tarım Bakanı Narendra Singh Tomar pazartesi günü yaptığı açıklamada, çiftçi sendikalarından söz konusu üç yasayı madde madde gözden geçirmelerini istediklerini ifade ederek "Çiftçi sendikası yasaların yürürlükten kaldırılmasında kararlı olduğu için herhangi bir çözüme ulaşamadık" dedi.

Çoğunluğu Pencap ve Haryana eyaletlerinden gelen binlerce çiftçi, bir aydan fazla süredir Yeni Delhi sınırlarında yer alan Singhu, Tikri ve Gazipur'da kamp kurarak tarımla ilgili üç yasanın geri çekilmesini ve asgari teşvik fiyatı için yasal garanti sunulmasını talep ediyor.


Independent Türkçe, India TV, ANI

DAHA FAZLA HABER OKU