DEVA Partisi’nden emekli ve memur maaş zammına tepki: Hükümet kaşıkla verip kepçeyle almaya devam ediyor

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, köprü ve otoyollara yüzde 25 zam yapılırken memur ve emekliye yüzde 7,4 zam yapılmasını eleştirdi

Çanakcı, yapılan zamalar için "Hükûmetin ülkemizin içinde bulunduğu fakirleşme ve yoksullaşma krizini görmezden geldiğinin ispatıdır" dedi / Kolaj: Independent Türkçe

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammı değerlendirdi.

Çanakcı yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan maaş artışları; mal, hizmet ve vergilere gelen zamlarla daha ilk günden eridi. Köprü ve otoyollara yüzde 25, memur ve emekli maaşlarına ise yüzde 7,4 zam geldi. Bu durum, hükûmetin ülkemizin içinde bulunduğu fakirleşme ve yoksullaşma krizini görmezden geldiğinin ispatıdır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Memur ve memur emeklilerinin yüzde 7,4 oranında, Bağ-Kur ve işçi emeklilerinin ise bu yılın ilk altı ayı için yüzde 8,4 oranında zam alacağını ve bu zammın 4,4 puanlık kısmının geçen yılın ikinci altı ayında doğan enflasyon farkı olduğunun altını çizen Çanakcı, “TÜİK’in bastırılmış verilerine göre bile tüketici fiyatları artışının yüzde 14,6, gıda enflasyonun ise yüzde 20,6 olduğu bir ortamda, memur ve emekli maaşlarına yapılan bu artışların çok yetersiz olduğu ortadadır” dedi.

‘Zamlar maaşları eritiyor’

Yeni yılda köprü ve otoyollara ortalama yüzde 25, elektrik ve doğalgazda uygulanacak hizmet bedellerine yaklaşık yüzde 14 zam yapıldığını belirten İbrahim Çanakcı, motorlu taşıtlar vergisi, mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan maktu vergi tutarı, pasaport ve ehliyet dahil bazı vergi ve harç tutarlarınd yüzde 9.1, emlak vergisinde ise yüzde 4.6 oranında artış yapıldığını hatırlatarak, “Yapılan maaş ve ücret artışları, yeni yılla birlikte birçok mal, hizmet ve vergilere gelen zamlarla daha ilk günden eridi” tespitinde bulundu.

‘Çalışanların üzerindeki vergi yükü ağırlaşıyor’

Hükûmetin örtülü vergi artışları yoluyla da çalışanların gelirlerini eritmeye devam ettiğini söyleyen Çanakcı,  “Hükûmet, bir kez daha ülkemizin içinde bulunduğu fakirleşme ve yoksullaşma krizini görmezlikten geldiğini ve bu ağır tabloyu tersine çevirecek adımları atmaktan çok uzak olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU