Hulusi Akar: Biden ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile ABD arasında anlaşmazlığa yol açan S-400 füzeleriyle ilgili, ülkenin 46. başkanı olarak seçilen Joe Biden’ın tavrını görmek gerektiğini belirterek, 'Şimdiden kılıçları çekmek doğru değil' dedi

Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'daki generallerin yüzde 50’sinin, kurmay subayların yüzde 73’ünün görevden uzaklaştırıldığını söyledi / Fotoğraf: AA

Türkiye’nin Rusya’dan silah almasına karşı çıkan ABD yönetimi, S-400’lerin F-35 savaş uçaklarına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Türkiye’yi ortağı olduğu projeden çıkartırken, birkaç hafta önce de Savunma Sanayi Başkanlığı’na CAATSA kapsamında yaptırım başlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile ABD’nin yıllara dayalı ilişkisi olduğunu hatırlatarak, bunun S-400 konusuna kitlenmemesi gerektiğini ifade etti.

“Amerika ile yıllara dayalı münasebetlerimiz var. Yüzlerce husus arasından S-400’ü alıp kilitlerseniz olmaz. FETÖ’yü istedik verdiniz mi, hayır. S-400 bizim için tercih değil, zorunluluk. 83 milyon vatandaşımızın güvenliği söz konusu” diyen Akar şunları söyledi: 

“Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil. Süreci görmek, ona göre bir yol yöntem belirlemekte fayda vardır. PKK eşittir YPG… Bunun anlaşılması şart. Beklentimiz mühimmat dahil verilen desteğin sonlandırılması”

“Generallerin yüzde 50’si ihraç edildi, dünyada hiçbir ordu bunun altından kalkamazdı”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin durumu değerlendiren Akar, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ordudan uzaklaştırılanlar oldu. Generallerin yüzde 50’si, kurmay subayların yüzde 73’ü görevden uzaklaştırıldı. Bunun ardından bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekâtı gerçekleşti. Sonra da 4 büyük başarılı operasyon. Dünyada başka hiçbir ordu bunun altından kalkamazdı" ifadeleri kullandı.

“Haftar aslında bir piyon”

Ahmet Hakan'ın "Libya’da Hafter’in tehditleri gündemde. Sizin çok sert cevabınız oldu Hafter’e karşı... Hafter konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorunu yanıtlayan Bakan Akar "Hafter, aslında bir piyon, bir kukla... İnsanlık düşmanı. Kendi kendine sözde mareşal unvanı verdirten biri. Üçüncü devletlerin kullanmak istediği profile uygun. Arkasında kimlerin olduğu biliniyor. Birilerine uşaklık yaparak Libya’yı istikrarsızlığa sürüklemeye tevessül ediyor. Hafter başına geleceklerden korkuyor. Libya’da birçok toplu mezar ortaya çıktı. 200’den fazla ceset var. Alçakça yapılan hastane, okul saldırıları söz konusu. Uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanması gibi hususlar onu tedirgin ediyor. Bazı ülkeler de bu insanlık düşmanı adama destek çıkıyor" dedi.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU