Prag'da Kovid tecridi protestosu: Bira bardaklarından zincir kurdular

İki ila üç metre aralıklarla dizilen bira bardaklarının oluşturduğu zincir, Eski Kent Meydanı’nda kuruldu

Virüs kısıtlamalarına karşı çıkan protestocular, kent meydanına mumlu bira bardakları yerleştirdi (AFP)

Çekya’nın başkenti Prag’da, Kovid-19 kısıtlamalarına karşı çıkan protestocular, pazar günü şehir merkezinde toplandı ve yanan mumlar yerleştirdikleri bira bardaklarından zincir kurdu.

İki ila üç metre aralıklarla dizilen bira bardaklarının oluşturduğu zincir, Eski Kent Meydanı’nda kuruldu ve yaklaşık bir kilometreye ulaştı.

Protestocular önce mumları yaktı, sonra da onları organizatörlerin dağıttığı bira bardaklarına koydu. Ardından bardakları kaldırıma yerleştirdi.

Protestonun organizatörlerinden Jiri Janecek, “Buradayız çünkü gerçekten çaresiziz, fiziksel ve zihinsel açıdan uçurumun eşiğindeyiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prag'ın güneyinde küçük bir bira fabrikası işleten Janecek, hükümetin Mart ayından bu yana restoranları üç kez kapattığını ve sektöre zarar verdiğini savundu.

Zararın karşılanması için yapılan ödemelerin yetersiz kaldığını söyleyen Janecek, “Hükümet kısıtlamalarla yanlış yaptı ve çok daha ölümcül bir yoksulluk, işsizlik ve çökmekte olan şirketler salgını başlattı” diye konuştu.

Kovid-19 vakalarının son dönemde arttığı Çekya’da hükümet, Noel kutlamaları öncesinde restoranları ve barları kapatmış ve işletmelerin yalnızca paket satış yapmasına izin vermişti.

Ülkede, Mart ayından bu yana 740 binden fazla Kovid-19 vakası kaydedilirken, yaklaşık 12 bin kişi de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.


Independent Türkçe, Bangkok Post

DAHA FAZLA HABER OKU