BTS'in paylaştığı yeni videoda görülen Jungkook'un dövmesi ne anlama geliyor?

Sesi, şarkıları ve tarzı hayli ilgi çeken Jungkook'un ilginç dövmesi tam olarak neyi simgeliyor?

Jungkook, 2020'de ismi Google'da en çok aratılan K-Pop yıldızı olmuştu (AFP)

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS'in sevilen üyesi Jungkook'un vücudundaki dövmelerden birinin anlamı grubun ARMY isimli hayran topluluğunu şaşırttı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fırtına gibi estikleri 2020'nin ardından BTS, her ne kadar şu an kış tatilinde olsa da 2021'de hayranlarını ve dünyayı şarşırtmak için yeni projeler üzerinde çalışıyor. 

Öte yandan grubun YouTube kanalında yayımlanan yeni bir video, "ON" şarkısı için yapılan hazırlıkları ve BTS'in belki de en dikkat çeken üyesi Jungkook'un şarkının klibinde tek başına görüldüğü sahnelerin çekiminde yaşadıklarını gösteriyor. 

Somag News'un haberine göre genç yıldızın çimenlerin üzerinde koştuktan sonra yerde uzandığı bölümde kolunda belki de daha önce hayranların görmediği bir kaplan dövmesi dikkati çekiyor. 

Göze çarpan bu dövme toprağı ve kimliği temsil ettiği için Güney Kore kültürünün en önemli figürlerinden biri. Kaplanın özelliklerinin güç, canlılık ve ruh olduğu belirtiliyor. Figürün ayrıca toplumun koruyucusu olarak düşünüldüğü de aktarılıyor. 

 

 

"Horang-i" olarak bilinen bu figür Kore kültürü açısından son derece önemli. 

Görünüşe göre 2021 BTS için ilk olarak geçen yılın nostaljisiyle başladı ancak grubun bu yıl ne gibi başarılara imza atacağı büyük bir merak konusu. 

 

Independent Türkçe, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU