Destek bekleyen müzisyenlere "Sosyal medya hesaplarınızın kilitlerini açın" çağrısı

POPSAV'ın paylaşımında "Arkadaşlarımızdan başvurularının kontrol edilebilmesi için kilitli sosyal medya hesaplarını 10 Ocak tarihine kadar açık tutmalarını rica ediyoruz" ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'video çekip gönderme' şartına bağlı bin TL'lik 'Müzik Susmasın' destek paketine yönelik eleştiriler devam ederken sanatçılara sosyal medya hesaplarıyla ilgili bir çağrı geldi.

Popüler Müzik Sanat Vakfı'ndan (POPSAV) desteğe başvuruda bulunan sanatçılara "kilitli sosyal medya hesaplarını açın" çağrısı geldi.

Karar gazetesinden Saliha Sultan'ın haberine göre; sosyal medyadan üyelerine duyuru yapan POPSAV, son paylaşımında "Kültür ve Turizm Bakanlığı destek başvurusunda POPSAV'ı referans gösteren arkadaşlarımızdan başvurularının kontrol edilebilmesi için kilitli sosyal medya hesaplarını 10 Ocak tarihine kadar açık tutmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Destek Platformu da uyardı

Sanatçı Destek Platformu da POPSAV’ın duyurusunu paylaşarak "Sosyal medya hesaplarınız gizli ise açın arkadaşlar, yardımlar için sosyal medya hesaplarınıza da bakılıyor" uyarısı yaptı.

Marttan itibaren getirilen yasak ve kısıtlamalar nedeniyle mali krize sürüklenen müzik sektörü aylar boyunca 'Müzik susmasın' adı altında onlarca kampanya düzenlemişti. 

Müzisyenlerin çağrısına 9 ay sonra cevap veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bin TL’lik 'Müzik Susmasın' destek paketi ise 'video çekip gönderme' şartı nedeniyle tepki görmüştü.

POPSAV’ın yönetim kurulunda kimler var?

Vakfın yönetim kurulunda birçok tanıdık isim yer alıyor. Bunlardan bazıları şöyle:

Metin Özülkü, Ferhat Göçer, Yonca Evcimik, Gökhan Türkmen, Ömür Gedik.

 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU