Bu ay yayımlanacak tüm korku filmleri

Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok filmin vizyon tarihi ertelenmişti

Daha önce yapılan bir araştırma korku filmlerinin psikolojik olarak zorluklarla baş etme mekanizmalarını geliştirdiğini ortaya koymuştu (Pixabay)

Kovid-19 pandemisi birkaç korku filmi de dahil olmak üzere çok sayıda filmin vizyon tarihlerinin ertelenmesine neden olmuştu ve görünüşe göre Ocak 2021’den itibaren, geçen yıl hayal kırıklığına uğrayan pek çok sinemaseverin yüreğine bir nebze de olsa su serpilmiş olacak.

Mart 2020’den bu yana hem yapım şirketleri hem de yönetmenler işleri kolaylaştırmak için farklı planlar üzerinde çalışsa da çeşitli ertelemelerden kaçamamıştı. Filmlerin bazılarının ilk gösterimi sinema salonları yerine dijital platformlara kaydırılırken bazıları salonların yeniden açılmasını bekliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre bunların arasında 8 Ocak 2021’de ABD’de sinema salonlarında gösterilmesi planlanan The Devil’s Light da yer alıyor. Ancak koronavirüs salgınına dair yaşanabilecek her yeni gelişme bu tarihleri doğrudan etkileyebilir.

Bu 14 Ocak 2021’de yayımlanması beklenen Hunted için de geçerli. Hunted, Kırmızı Başlıklı Kız öyküsünün yeni bir uyarlaması olduğundan Ocak 2021’in en çok beklenen yapımları arasında yer alıyor. Hunted ilk olarak dijital yayın platformu Shudder’da yayımlanacak. 

İlk olarak Shudder’da yayımlanacak bir diğer yapımsa Psycho Goreman. Filmin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Steven Konstanski’nin merakla beklenen filmi 22 Ocak’ta yayımlanacak. Film, evreni yok etmek isteyen bir canavarın hikayesini konu alıyor.

Stanley Kubrick’in ikonik filmi The Shining’le benzer bir hikayeye sahip The Night filmini de 29 Ocak’tan itibaren sinemaseverler izleyebilecek. The Night'ı, seyirciler VoD sistemi üzerinden filmi satın alarak izleyebilecek.

Her ne kadar yayımlanma tarihleri belli olsa nerede yayımlanacakları net olmayan filmler de mevcut ve bunlar arasında Vampire in Oakland (5 Ocak), Dante’s Hell (9 Ocak) ve Midnight Screening (15 Ocak) de yer alıyor. Bu filmlerin nerede yayımlanacağı henüz kesin olmasa da Amazon, Hulu, Netflix, Shudder gibi platformlarda yayımlanmaları bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU