Gelecek Partisi'nden Erdoğan'ın "vitrin mankeni" sözlerine tepki: Kadınları bu şekilde kategorilere ayırmak insan hakları ihlalidir

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "Gelecek Partisi için başörtülü başörtüsüz kadın ayrımcılığı yapmak ve kadınları bu şekilde kategorilere ayırmak insan hakları ihlalidir" denildi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma namazı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eski milletvekili Fikri Sağlar'ın başörtüsüyle ilgili sözleri üzerinden eleştirmişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi de vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi inandırmıyor" ifadelerini kullanmış fakat isim belirtmemişti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Fikri Sağlar’la ilgili açıklamayı yaptığı sırada yanında bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Erdoğan’ın “vitrin süsü” benzetmesinin kendisi için yapıldığını söylemiş ve tepki göstermişti.

549376-1225959897.jpg
CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun Fikri Sağlar'la ilgili gazetcilerin sorularını yanıtladığı sırada yanında yer almıştı / Fotoğraf: Twitter @avsevgikilic​​​​​​​


Gelecek Partisi'nden destek

Gelecek Partisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Seren Yıldız Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “vitrin mankeni” söylemine maruz kalan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç’ı arayarak desteğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Öztürk, Kılıç ile yaptığı telefon görüşmesinde başörtüsü konusunun partiler üstü bir mesele olduğunu belirterek konunun insan hakları bağlamında ele alınması gerektiğinibelirtti.

Başarılarıyla değil başörtüsüyle gündeme gelmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Öztürk, “Esasen kadınların bugün yaşadığı şiddetin ve cinayetlerin temelinde bu ayrımcılık dili olduğu konusunda hemfikirdik. Başörtüsü dahil kadınlara yönelik her tür ayrımcılığa karışıyız. Gelecek Partisi için başörtülü başörtüsüz kadın ayrımcılığı yapmak ve kadınları bu şekilde kategorilere ayırmak insan hakları ihlalidir” ifadelerini kullandı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç ise Gelecek Partisi’nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Öztürk’e yaklaşımı ve desteği için teşekkürlerini iletti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU