Elabdellaoui'nin sağlık durumu hakkında açıklama: Görme olarak sol gözde artış, sağ gözde de büyük ölçüde toparlanma var

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Vedat Kaya, Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui'nin sağlık durumu hakkında bilgi verdi

Omar Elabdellaoui / Fotoğraf: AA

Yılbaşı kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması nedeniyle yaralanan ve hastanede tedavisi süren Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui'nin durumu hakkında göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Vedat Kaya ile sarı-kırmızılı kulübün doktoru Yener İnce, açıklamalarda bulundu.

Norveçli oyuncunun durumunu değerlendirdikten sonra ilk olarak medikal tedavisine başladıklarını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

Bu tedavinin cerrahi bölümü yılbaşı gecesi başladı. Sanıyorum müdahale saat 4-5 gibi bitti. Daha sonra hastanın gözünün durumuna göre medikal tedaviye başladık. Bugün de daha önce planladığımız hatta ilk gördüğümüzde planladığımız yüzey rekonstrüksiyonu için bir müdahalede bulunduk. Daha önceden hazırlığını yaptığımız bir prosedürdü. Şimdiden sonra tekrar yarın sabah görüp medikal tedavisine devam edeceğiz.

"Görsel rehabilitasyonu için belki şu an düşündüğümüz bir adım daha var ama gidişata göre bunlar değişebilir" diyen Kaya, şu ifadeleri kullandı:

Şu ana kadarki bütün gelişmeler olumlu yönde. Görme olarak özellikle sol gözde belirli derecede artış var. Sağ gözde de büyük ölçüde toparlanma var. Onu daha iyi hale getirmek bütün doku yüzeyini olabildiği kadar düzeltmek için yapılan bir işlemdi. Şu ana kadar da her şey olumlu gitti.

Kaya ayrıca, görmenin her travmadan etkileneceğini ve bunu minimuma indirmeye çalıştıklarını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yener İnce: Yüzünde ikinci derece yanık var

Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yener İnce de oyuncunun sağ gözünün olaydan daha çok etkilendiğini söyledi. 

İnce, oyuncunun gözü dışında problemi olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Yüzünde ikinci derece yanık var ama plastik cerrah arkadaşlar bunun çok büyük sorun yaratmayacağını ileriki dönemde tedavisi tamamlandığında yüz güldürücü bir sonuç alacaklarını söylüyorlar. Onun da tedavisine aynı anda başladık. Tabi burada göz daha ön planda olduğu için onun üstünden yürüyoruz.

Omar Elabdellaoui, evindeki yeni yıl kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması sonucu yaralanmış ve ardından hastaneye kaldırılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU