Çevirim içi Kasım Süleymani anmasına online protesto

İran'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından online yapılan Süleymani anması protesto edildi. Program esnasında "Katil İran" sloganları atıldı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin yıldönümünde İran'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan çevirim içi anma programı yine online protesto edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Zoom programı üzerinden yapılan programa İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'in yanı sıra İranlı yetkililer ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Emin Güneş de katıldı. 

Duyurusu günler öncesinden yapılan programa, Süleymani karşıtları da katıldı. 

Online programda "Katil İran'' sloganları

Haksöz'de yer alan habere göre, program devam ederken ''Katil İran'' sloganları atıldı.

Sloganlar karşısında program davetlilerinin şaşkınlık yaşadığı gözlendi. 

ABD saldırısında öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon birimi olan Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda bir ABD operasyonuyla öldürüldü.

İran lideri Ali Hamaney'e direkt bağlı bir şebekenin lideri olan Süleymani, İran'ın özellikle Ortadoğu'daki operasyonlarından sorumlu tek isimdi. 

Lübnan'dan Yemen'e, Irak'tan Afganistan'a kadar olan geniş bir coğrafyada bulunan yüz binlerce silahlı Şii milis, Süleymani tarafından komuta ediliyordu.

Şiirlerin efsanevi komutanı Süleymani, özellikle Suriye'de gerçekleştirilen katliamlardan sorumlu tutuluyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU