Soylu: Akşener’in Cumhurbaşkanımıza kadınlar üzerinden söylediği söz ağırıma gitti

İçişleri Bakanı Soylu, Akşener’in Erdoğan’a söylediği, “Git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla” ifadelerine yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerin “ağrına gittiğini” ifade etti.

Soylu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Recep Tayyip Erdoğan, kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisidir” diyerek, “Faşist bir zihniyeti körü körüne savunmak adına niteliksiz saldırmak Allah’ın gücüne gider” paylaşımı yaptı.

Soylu şöyle devam etti:

Bir siyasetçinin başına gelebilecek en büyük musibet, bugün yanında bulunduklarına alet olmaktır... Siyasi tarihimizde bunların kullandığı kimse iflah olmadı... Allah kurtarsın.

Akşener "hakaret edeceğine, git önce görevini yap" demişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erdoğan'ın “vitrin mankeni” ifadesine tepki göstermiş, Twitter'dan Erdoğan'ı etiketleyerek, "Ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla" demişti.

İYİ Parti lideri ayrıca, "Bu millet bu kirli zihniyetten artık bıktı" ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Bakan Fikri Sağlar'ın "başörtülü hakim" ile ilgili görüşleri hakkında gazetecilerin sorusu üzerine dün yaptığı açıklamada, “Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz, o onun tercihidir. Peki benim görevi nedir? Onun tercihine saygı duymaktır. Başörtüsü takar takmaz, başka bir şey yapar yapmaz o ayrı bir şey, o onun özel yaşam tarzıdır, ona benim saygı duymam lazım. Ben saygı duyarken ondan ne bekleyeceğim gerçek anlamda adalet dağıtmasını bekleyeceğim. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok. Kaldı ki bizim parti meclisinde de var, üstelik hukuk mezunu arkadaşlarımız da var parti meclisinde görev yapıyorlar. Dolayısıyla böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum” yanıtını vermişti.

Kılıçdaroğlu’nun Sağlar’la ilgili açıklamayı yaptığı sırada yanında CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç bulunuyordu.

Erdoğan bunun üzerine Ayasofya’da kıldığı cuma namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu için, “Bay Kemal yanına 2 tane başörtülü alıp milleti aldatama sürecini bıraksın. Aldatamazsın. 2 değil 20 tane de başörtülü koysan yanına milleti aldatamazsın, senin ne olduğunu millet iyi biliyor. Hakim, savcı, polis bu ülkenin her kurumunda görecekler. Şartlar belli. Devletin hangi kurumuna hangi şartlarla girilir bellidir. Bunlar daha çok şey görecekler. Bu kuralları da ayaküstü bunların değiştirme hakkı ve yetkisi yoktur. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi de vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi inandırmıyor" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU