AK Parti ile CHP arasında anket polemiği

CHP’li Özel ile AK Parti’li Dağ, Metropoll anketi üzerinden tartışma yaşadı. İki isim birbirini suçladı

Görsel: İHA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ arasında anket polemiği yaşandı.

Özel, geçen günlerde ismini vermeden önemli bir anket firmasının, AK Parti ve MHP oylarının düştüğünü belirttiğini, iki partinin toplam oyunun yüzde 36 olarak ifade edildiğini aktardı.  

“Troller ‘Oy Moy Yok’ diye çalışma başlatmışlar. Bu tagi gençler 2020 sınav tarihleri kendilerine sorulmadan bir ileri bir geri alınınca açmışlardı. Yıl bitmeden hatırladık iyi oldu” diyen Özel Dağ yanıt verdi.

Oranların gerçeği yansıtmadığını savunan Dağ’dan Özel’e “Gerçek desen değil, şaka desen komik değil. Ne firma belli ne de dayanaklı bir veri var. Düştüğünüz bu duruma gülmek bir kenarda dursun, sizin için üzülüyoruz” diye karşılık geldi.

Dağ ayrıca CHP’ye yönelik “Başkalarının düşük oy almasından medet umacağınıza gerçek ve iyi işler yaparsanız, belki biraz oyunuz yükselebilir” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Özel, Dağ’ın özür dilemesini isteyerek anket firmasının “Metropoll Araştırma” olduğunu kaydetti ve verileri paylaştı.

Daha sonra Dağ, Özel’in tweetini alıntılayarak “Ben anket işlerinden anlamadan konuya daldım’ mı dersin yoksa ‘Hayal aleminde yaşamak hoşuma gidiyor’ mu dersin bilemem Özgür Bey ama o sayfaya göre, Cumhur ittifakı oylarını koruyor. Bugün seçim olsa Cumhur İttifakı yine iktidar oluyorken CHP hala yüzde 23’leri bile göremiyor” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU