Kılıçdaroğlu ile tramvay açılışına katılan Akşener: Millet İttifakını kurmasaydık bugün bu hizmet kaça mal olacaktı?

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının açılışına Kılıçdaroğlu ile birlikte katılan Meral Akşener, İstanbul’da yapılan hizmetlerin Millet İttifakı sayesinde olduğunu söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul’da Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının ilk etabının açılış törenine katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Bugün biz başlatılmamış hiçbir hattın kalmayacağı noktaya geldik. Bulunamaz dendiği noktada finansman imkanları sağlayarak bütün metro hatlarımızı harekete geçirdik” dedi.   İmamoğlu, 30 kilometrelik İncirli-Beylikdüzü hattıyla ilgili olarak da, "projelerini güncelleyerek ve finansman imkanlarını da en iyi şekilde karşılanabilecek hale getirerek bu hattın da İstanbul’a hediye edilmesi sürecine tam gaz devam ettiriyoruz. Ve 2021 yılı içinde bu hattı kendi finansman imkânını sağlayacak şekilde inşallah ihalesini yapmak istiyoruz" dedi.

 “Millet İttifakı’nı kurmasaydık…”

Açılışta yaptığı konuşmada Millet İttifakı'na vurgu yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Siz konuşurken gözümü kapattım ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu Millet İttifakı'nı kurmasaydık bugün bu hizmet kaça mal olacaktı, bitmiş olacak mıydı!" ifadelerini kullandı.

İktidarı, "Beyler tefeci faiziyle borçlanırken siz gereği üzerinden kredi buluyorsunuz, değeri üzerinden kredi buluyorsunuz. Niçin çünkü şeffaflığınıza inanılıyor" diye eleştiren Akşener, ayrıca İBB Başkanı İmamoğlu'ndan kadına karşı şiddet konusunda da bir talepte bulundu.

Akşener, "Bir yılda 386 kadın öldürüldü bu ülkede, bir günde üç kadın katledildi. Başkanım sizden bir vizyon daha koymanızı istiyorum. İstanbul’un Türkiye’de yaşanabilir tüm kadınlar için, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. Kadınlarımızın ekonominin içine katılmasını sağlayacak yollar bulmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

“O ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor"

Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim 2017'de ifade ettiği, "İstanbul'a ihanet ettik, hâlâ da etmeye devam ediyoruz" sözüne göndermede bulunarak, "İstanbul’a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından. Şimdi şunu ifade etmek isterim. İBB Başkanı İstanbul’un kalbine saplanan o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor" dedi. CHP lideri, iktidara, "Lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın bırakın onlar kente hizmet etsinler" diye seslendi.

Törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katıldı.

Konuşmaların ardından hattın açılışını birlikte yapan Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu açılışı yapılan hatta birlikte yolculuk yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU