Bitiş çizgisinde düşürülen Seyfi Diker: "Bilerek yapmadım" dedi, biz öyle inanalım

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın bitiş çizgisinde Tolga Öcal tarafından düşürülen 13 yaşındaki yüzücü Seyfi Diker, "Tolga Öcal 'Bilerek yapmadım, gözlüğüm buharlaştı' dedi. Biz öyle inanalım, öyle olsun" açıklamasında bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 10. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası açık su yüzme maratonunda finişe ilk sırada gelmek üzere 40-44 yaş kategorisi sporcusu Tolga Öcal'ın kendisine çarpmasıyla düşen 13 yaşındaki Seyfi Diker, yarıştan sonra Öcal'ın kendisinden özür dilediğini belirterek, "Tolga Öcal 'Bilerek yapmadım, gözlüğüm buharlaştı' dedi. Biz öyle inanalım, öyle olsun" açıklamasını yaptı.

Bin 500 metre Aqua Youths Erkekler'de 22 dakika 01 saniye ile birinci olan Merkezefendi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Seyfi Diker, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyecanlı bir şampiyona olduğunu, fakat bitişte sıkıntı yaşadığını belirtti.

Genel klasmanda sudan birinci çıkarken eski milli yüzücü Tolga Öcal'ın omzuna vurup düşürmesiyle üçüncü olduğunu belirten Diker, "O anda düşünce sinir krizi geçirdim, çok sinirlendim. Elim ayağım titredi, birinci çıkacakken üçüncü olmam nedeniyle. 7 yaşından beri, 6 yıldır yüzme sporu yapıyorum. İki yıldır düzenli olarak finallere, vizelere gidiyorum. Bu yıl 13 yaşına girdiğim için artık finallere gideceğim. 20 Mayıs'ta milli takım kampına gireceğim açık sudan. Amacım milli takıma girip iyi dereceler yapmak, açık sudan, kelebekten. Elimden gelen en iyi şekilde milli olup, ülkemi gururlandırmak" diye konuştu. 

Öcal'a herhangi bir mesajının olup olmadığı sorulan Seyfi Diker, "Tolga Öcal 'Bilerek yapmadım, gözlüğüm buharlaştı' dedi. Biz öyle inanalım, öyle olsun" şeklinde konuştu.

Madalya töreninden önce kendisiyle konuştuklarına anlatan Seyfi Diker, "Benden özür diledi. 'İşte burası açık su, burada böyle şeyler olabilir. Ben 11 yaşımda başladım bu açık suya, ağabeylerimiz bize yumruk atıyordu, dövüyordu' dedi. Düştükten sonra gelip kaldırmaması önemli olan zaten" ifadelerini kullandı.

Muğla Valiliği ile Marmaris Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen müsabakalarda pazar günü, İçmeler Mahallesi'nde gerçekleşen bin 500 metre açık su yarışlarında 40-44 yaş kategorisi sporcusu eski milli yüzücü Tolga Öcal'ın, yarışı genel klasmanda kendinden önce bitirmek üzere olan Deniz Yüzme Spor Kulübü'nden 13 yaşındaki Seyfi Diker'i kasten düşürdüğü öne sürülmüştü.

Şampiyonanın açık su yarışlarında birinci olan isimler ve dereceler şöyle:

Bin 500 metre:

Aqua Youths Kadınlar: Tuana Mülayim - 23 dakika 20 saniye

Aqua Youths Erkekler: Seyfi Diker - 22 dakika 01 saniye

Kadınlar: Iryna Bolshakova - 22 dakika 03 saniye

Erkekler: Okan Ulaş - 22 dakika 58 saniye 

3 bin metre:

Kadınlar - Deniz Kayadelen - 46 dakika 33 saniye

Erkekler:  Efe Erduran - 40 dakika 50 saniye

5 bin metre:

Aqua Youths Kadınlar: Hilal Zeyneb Saraç –  1 saat 14 dakika 16 saniye

Aqua Youths Erkekler: Ulaş Yüksel – 1 saat 12 dakika 10 saniye

Kadınlar:  Iryna Bolshakova - 1 saat 17 dakika 18 saniye

Erkekler: Emre Erdoğan - 1 saat 12 dakika 54 saniye

4x500 metre Bayrak Yarışı

Kadınlar: Lucia Selin Gelens, İpek Koçoğlu, Tuana Mülayim, Zeynep Duru Yılmaz - 18 dakika 12 saniye

Erkekler:  Can Dik, Ata Umut Şahin, Deniz Akış, Efe Çınar Şikel - 16 dakika 38 saniye

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU