Bolivya lideri: Kovid-19'a karşı geleneksel tedavileri destekliyoruz

Luis Arce, geleneksel ilaçların yaygın kullanıldığı Bolivya’nın kırsal bölgelerinde pandeminin nüfusu daha az etkilediğini söyledi

Sosyalist ekonomist Arce, ekimdeki devlet başkanlığı seçimini açık ara farkla kazanmıştı (Reuters)

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, ülkede Kovid-19’a karşı kullanılan geleneksel tedavilerin olumlu sonuçlar verdiğini ve hükümetin bu tedavilerin kullanımını desteklediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019’daki sağcı darbenin ardından ekimdeki seçimleri açık ara farkla kazanan sosyalist Devlet Başkanı, düzenlediği basın toplantısında geleneksel ilaçların yaygın kullanıldığı Bolivya’nın kırsal bölgelerinde, kentlere göre pandeminin nüfusu daha az etkilediğine dikkat çekti.

Aynı zamanda ekonomist olan Arce, “Bolivyalılar arasında virüsün bulaşmasını önlemek için halktan sadece önerilen ortodoks standartları değil geleneksel tıbbı da kullanmalarını istiyoruz. Uygulamada, özellikle kırsal bölgelerde toplumsal örgütlerin geleneksel ilaçlara başvurduğunu ve bunun sonuç getirdiğini gördük. Bu nedenle bu Bolivyalıların göz ardı edemeyeceği bir unsur” dedi.

Bolivya lideri, Sağlık Bakanlığı’na olumlu etki yaratan geleneksel tedavi yöntemlerini halkla net bir şekilde paylaşma talimatı verdiğini belirtti. Aşılama için çalışmaların devam ettiğini de söyleyen Arce, devlet havayolu şirketinin aşı ve testlerin ülkeye getirilmesinden sorumlu olacağını ifade etti.

Bolivya hükümeti geçen hafta Rusya’nın Kovid-19 aşısı Sputnik V’den 5 milyon 200 bin doz sipariş edildiğini duyurmuştu. Bu ay başında teslimatı gerçekleşecek aşılar, gönüllü olarak halka ücretsiz yapılacak.


Independent Türkçe, Telesur

DAHA FAZLA HABER OKU