Trump destekçisi rapçi Lil Pump, maske takmayı reddedince uçuştan menedildi

Rapçi, kampanya mitinginde Donald Trump'a destek vererek hayranlarını şaşkına çevirmişti

Lil Pump, 3 Kasım'da Donald Trump'la sahneye çıkarak Trump'ın ilk döneminde yaptıklarını takdir ettiğini söylemişti (AP)

Donald Trump'ı destekleyen rapçi Lil Pump'ın, haberlere göre pazar günkü uçuş esnasında ağız maskesi takmayı reddettiği için JetBlue havayollarıyla uçmaktan menedildi.

Rapçinin ismini vermeden haberi USA Today'de doğrulayan JetBlue, 20 yaşındaki "Gucci Gang" şarkıcısının havayollarının yüzü kapatma politikasına uyması birden fazla kez istenmesine karşın buna uymayı reddederek "kabin görevlilerini sözle taciz ettiğini" belirtti.

Şirket sözcüsü Derek Dombrowski, "Dönüş rezervasyonu iptal edildi ve artık JetBlue ile uçması istenmiyor. Tüm müşterilerin ve mürettebatın güvenliği JetBlue'nun birinci önceliğidir" dedi.

2018 MTV Video Müzik Ödülleri'nde en iyi yeni sanatçı dalında aday gösterilen Lil Pump'sa, daha sonra Instagram hesabından havayollarına yüklendi:

Tüm 2020'de, 2021'de hiç maske takmıyorum. O lanet maskeyi takmayacağım, ezikler. Korona sahte. Güle güle. 

Video daha sonra silindi.

Lil Pump, Fort Lauderdale'den Los Angeles'a uçacaktı.

Gerçek adı Gazzy Garcia olan Lil Pump, Michigan'daki son seçim mitinginde Donald Trump'la birlikte sahneye çıkarak ve Cumhuriyetçilere oy vereceğini açıklayarak pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Rapçiyi bu mitingde "Lil Pimp" (İngilizcede küçük kadın tüccarı) diye çağıran Trump, daha sonra bu ifadesini düzeltmişti.

Sağ eğilimli rapçi o zamandan bu yana kendisinden farklı siyasi bağları olan kişilerle uğraşıyor ve son hedefi Eminem oldu.

Lil Pump, görünür hiçbir tahrik olmaksızın bir Instagram hikayesinde "S**r git Eminem. Çok sıkıcısın, kimse senin yaşlı kıçını dinlemiyor. Tam bir eziksin, korkak! Bugün bu b*kla uyandım, bu pislik yine aklıma geldi" dedi.

Bu, rapçinin bir havayolu şirketiyle ilk münakaşası değil. 2018'de bavulundan "güçlü ot kokusu" geldiği şikayeti üzerine uçağa alınmamış ve personele karşı uygunsuz davranış nedeniyle alıkonmuştu.

4 Mayıs'tan itibaren uçuş, check-in ve biniş sırasında iki yaş ve üzeri kişilerin ağız maskesi takmasını zorunlu tutan JetBlue, pandemiyle ilgili politikaları uygulayan ilk havayolu şirketleri arasındaydı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU