Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizde dini özgürlükler sorununun olmadığını tüm dünyaya gösterdik

Erdoğan mesajında yeni yılın ülkeye ve dünyaya hayır getirmesini diledi

Fotoğraf: AA

Erdoğan mesajında, yeni yılın Türkiye ve dünya için hayırlı olması temennisinde bulundu.

2020'de tüm dünyayı etkisi altında alan Kovid-19'un, son bir asrın en büyük sağlık krizi olarak tarihe geçtiğini söyleyen Erdoğan şunları kaydetti:

Salgının en kritik evresini, güçlü sağlık altyapımız ve vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde hamdolsun en az zararla atlatmayı başardık. Avrupa’daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak sayımız ve bir milyon 100 bini aşan sağlık ordumuzla, süreci başarıyla yönettik. Çok kısa sürede inşasını tamamlayıp hizmete sunduğumuz 1008’er yataklık iki acil durum hastanesiyle bu alanda yeni bir çığır açtık. 

Koronavirüs salgınının bir süre daha etkisini sürdüreceğinin anlaşıldığını söyleyen Erdoğan, “Aşı tedariki ve geliştirilmesi çalışmalarına önem vererek, ülkemizi bu belirsiz geleceğe hazırlıyoruz. Yurt dışında geliştirilen aşılardan ilk partiler ülkemize gelmeye başladı. Test işlemlerinden sonra, inşallah kısa sürede bunları hizmete sunacağız. Salgın ortadan kalkana kadar, TAMAM diye sloganlaştırdığımız temizlik, maske, mesafe tedbirlerine uymamız büyük önem arz ediyor. 83 milyon hep birlikte kurallara riayet ederek, Allah’ın izni ve inayetiyle, bu musibetin üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

"Ülkemizin dini özgürlüklerle ilgili hiçbir sorununun olmadığını tüm dünyaya gösterdik”

Ayasofya'nın camiye çevrilmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzun bir hasretin ardından Ayasofya’yı, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyetine uygun şekilde 24 Temmuz Cuma günü dualar, niyazlar ve gözyaşları eşliğinde asli kimliğine kavuşturmanın bahtiyarlığını yaşadık. Ayasofya’nın ibadete açılması kararıyla Türkiye, sadece on yıllardır süren bir garabeti ortadan kaldırmamış, aynı zamanda iradesine vurulan bir zincirden de kurtulmuştur. Sümela Manastırı örneğinde olduğu gibi attığımız kimi adımlarla da, ülkemizin dini özgürlüklerle ilgili hiçbir sorununun olmadığını tüm dünyaya gösterdik" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU