Sağlık Bakanlığı'nın temin ettiği grip aşıları eczanelerde ücretsiz verilecek

Yapılan duyuruya göre, vatandaşların daha önce olduğu gibi e-Nabız'dan durumlarını kontrol ederek, reçeteleriyle eczanelere başvurmaları gerekiyor

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen grip aşılarının eczanelerden vatandaşlara ücretsiz olarak verileceği açıklandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun internet sitesinden yayımlanan duyuruda, Kovid-19 salgını sürecinde vatandaşların, başta risk grupları olmak üzere mevsimsel grip aşısına en kısa sürede ulaşmasının amaçlandığı vurgulandı.

Bakanlık tarafından temin edilen grip aşılarının eczanelerden ücretsiz olarak alınabileceğinin, bunun için daha önce olduğu gibi e-Nabız sisteminden vatandaşların durumlarını kontrol etmesi gerektiğinin belirtildiği duyuruda şunları kaydedildi:

Hekimlerimizin, ücretsiz grip aşısı reçetelerini Halk Sağlığı Grip Aşısı ön eki bulunan aşılardan seçerek, sadece Reçetem Sisteminden reçetelendirmeleri gerekmektedir. Matbu reçeteler kabul edilmeyecektir. Eczacılarımızın, ücretsiz grip aşısı reçetelerini sadece Reçetem Sistemi üzerinden karşılamaları gerekmektedir. Daha önce olduğu gibi reçete girildiğinde İlaç Takip Sistemi'nde (İTS) eczaneler için aşı temin kotası oluşturularak aşı, ecza depolarından ücretsiz temin edilecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU