Çin'in Amerikan askerine saldırmaları için gruplara para teklif ettiği iddia edildi

Trump'ın Çin'in bazı gruplara Afganistan'da bulunan ABD askerlerine saldırması için para teklif ettiği istihbaratına ilişkin bilgilendirildiği iddia edildi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Çin'in Afganistan'daki Amerikan askerlerine saldırmaları için devlet dışı aktörlere para teklif ettiği iddia edildi.

Axios internet haber sitesinin üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, 17 Aralık'ta Çin hakkında alınan bir istihbaratla ilgili bilgilendirildi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Çin'in bazı devlet dışı aktörlere, Afganistan'da bulunan Amerikan askerlerine saldırması için para teklif ettiği konusunda brifing verdi. 
İstihbaratın doğruluğu henüz kanıtlanmazken, Trump yönetiminin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor. 

Rusya'nın Taliban'a para teklif ettiği iddiası

New York Times gazetesi, temmuz ayında ABD'li istihbarat yetkilileri ve bulgularına dayandırdığı haberinde, Avrupa'da suikast girişimleriyle de bağlantısı olan Rus istihbarat biriminin, Taliban militanlarına Afganistan'daki Amerikan askerlerini öldürmeleri için para teklif ettiği iddiasında bulunmuştu.

ABD'li yetkililerin, Rusya'nın Amerikan askerlerini öldürmeleri için militanlara para teklif ettiği istihbaratını, yakalanan Taliban mensuplarının sorgusundan elde ettiği aktarılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU