4 bin 500 lira asgari ücret ödeyen belediyenin başkanı, bir kanalın kendisinden para karşılığı röportaj talep ettiğini duyurdu

Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, kendisinden para isteyen kanalın ismini veremeyeceğini ancak kuruluşun bir cemaatin yayın organı olduğunu söyledi

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa / Fotoğraf: Twitter

Yeni yılda asgari ücret, 2 bin 825 lira olarak açıklandı. Hükümetten yapılan açıklamanın ardından, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler, birbiri ardına yaptıkları açıklamalarla kendi çalışanları için en düşük ücretin 3 bin 100 lira olacağını duyurdu.

Konya'nın CHP'li tek belediyesi olan Tuzlukçu da ise, asgari ücret 4 bin 500 lira...

7 bin 500 nüfuslu ilçenin belediye başkanı Akbuğa, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, bir televizyon kanalının kendisini arayarak röportaj talep ettiğini ve bunun karşılığında da bin 500 lira talep ettiğini duyurdu.

Akbuğa kanala, "Belediyeye 5000 TL bağışlayın yapalım. Biz kendi reklamımız için halkın parasını saçmayız" dediğini de aktardı.
 

nurettin akbuğa.JPG
Görsel: Twitter


46 personelin tamamı eşit maaş alıyor

Independent Türkçe'nin ulaştığı Akbuğa, Tuzlukçu Belediyesi'nde 46 personelin çalıştığını ve herkesin aynı ücreti aldığını belirterek söze başladı. 

Kendi maaşını ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor

Akbuğa, kendi maaşının da 8 bin 200 lira olduğunu ve büyük bölümünü ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere aktardığını ifade etti.  Akbuğa, maaşından arta kalanı da yaptığı ziyaretler için yol masraflarına harcadığını belirtti.

"Sendikayla anlaştık ücretleri eşitledik"

Geçen yıl sözleşmeli personelin 2 bin 400, kadrolu personelin 4 bin 500 lira maaş aldığını söyleyen Akbuğa, sendikayla yaptıkları anlaşma sonucunda, kadrolu personelin bir yıllık zamdan feragat ettiğini, bunun karşılığında da sözleşmeli personelin maaşının 4 bin 500 liraya çıkarıldığını da söyledi. 

Kanalın önce kendisine telefonla ulaştığını sonra da sözleşme gönderdiğini söyleyen Akbuğa, bu talebi reddettiğini ve belediyeye bağış istediğini de sözlerine ekledi.

"Bir cemaatin yayın organı"

Tuzlukçu Belediyesi'nin nohut, fasulye ve pancar ekimi yaparak belediyenin hizmetlerine gelir kaynağı yarattığına da değinen Akbuğa, 3 dönemdir başkanı olduğu Tuzlukçu Belediyesi'nde halkçı belediyecilik örneği sergilediklerini belirtti.

Kanalın ismini veremeyeceğini belirten Akbuğa, şu ifadeleri kullandı:

Bu tip ödemeler, arz - talep ilişkisiyle yapılır. Röportajı ben talep etmedim ama onlar benden para istedi. Kanalın ismini veremem ancak bir cemaatin yayın organı olduğunu söyleyebilirim. Biz, ürettiğimizi kazandığımızı eşit bir şekilde bölüşen insanlarız, halkın parasını kendimiz için harcayamayız.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU