Astrolojik olarak 2021 nasıl bir yıl olacak? Dünyayı, Türkiye'yi ve burçları neler bekliyor?

Astrolog Uygur Gür, 2021 yılını yorumladı. Gür’e göre finansal açıdan zor bir yıl olacak olan 2021’de temiz su ve kıtlık riski de var. Peki, 12 burcu neler bekliyor? İşte Gür’ün tahminleri…

Görsel: YouTube

Zor bir yılı ardımızda bıraktığımız şu günlerde, yeni bir yıla girmenin heyecanıyla ben de oturdum sizler için 2021'i kaleme aldım.

Dünya var olduğu sürece, her zaman iyi ve kötü gelişmeler bir arada olacaktır. Tıpkı hayatta hem düğün hem de cenaze olduğu gibi… 

Burada yaşamı katlanılır kılan, bizim değişime adapte olma yeteneğimiz ve şahsi hayatlarımızda bizi mutlu edebilecek açılımlar yapabilme cesaretimizdir.


"Teknolojik gelişmeler artacak, sağlıkta hızlı gelişmeler olacak"

Fakat önümüzdeki yılı analiz ederken elbette yıla bir Satürn-Jüpiter kavuşumuyla başladığımızı söylemek istiyorum.

Bundan yola çıkarak, teknolojik gelişmelerin bu yıl ve önümüzdeki yıllarda hızla ilerleyeceği bir döneme giriyoruz.

Sağlık alanında özellikle hızlı gelişmeler göze çarpıyor olacak. 

Kıymetli filozofumuz Ioanna Kuçuradi'nin de dile getirdiği gibi "İnsanların robotlaştırıldığı, robotların da insanlaştırılmaya çalışıldığı bir zaman" bekliyor bizi önümüzde. 


"İnsanlar hükümetlerin zoraki uygulamalarından şikayet edecek"

Sahiden de teknolojinin, robotların, çiplerin hayatımıza aşırı nüfus ettiği bir dünyaya önemli bir giriş yapıyor olacağız…

Büyük gerilim de buradan çıkacak. Buna adapte olanlar ve olamayanların savaşı başlayacak.

İnsanlar özgürlüklerinin ellerinden alındığından, hükümetlerin zoraki uygulamalarından şikayet etmeye başlayacak.

Özgürlük çığlığı belli coğrafyalarda o kadar yükselecek ki, bu bazı hükümetlerin, yönetimlerin sonunu bile getirebilir. 


"Hak ve özgürlük arayışları 2021'de ön plana çıkacak"

Genel olarak 2021 yılı için, özgürlükler ve hak arayışlarının ön plana çıkacağı ve toplumsal yapıların derinden sarsılacağı bir yıl olacağını söyleyebilirim. 

Finans piyasaları 2020'nin şokunu kolay kolay atlatamayacak gibi duruyor. 


"AB dağılma riskiyle karşılaşacak"

Doların yıl boyu büyük krizler atlatacağını söyleyebilirim, çünkü ABD için çok zorlu bir dönem başlıyor.

Avrupa Birliği'nin dedağılma riskiyle karşılaşacağı bu yıl, euro da istikrarını koruyamayacak.

Kripto paralar ön plana çıkmaya başlarken, insanlar yatırımlarını daha çok altın ve gümüşe yönlendirmeye başlayacak. 


"Finansal açıdan zor bir yıl"

Ülkemizi de finansal olarak çok zorlu bir yıl bekliyor. Mart 2023'e kadar Türkiye ağır bir finansal döngüden geçiyor olacak.

Ayrıca erken seçim gündemleri Türkiye'nin para piyasalarına da hiç iyi gelmeyecek gibi duruyor.


"Doğal afetler artışa geçecek"

Doğal afetlerin hem ülkemizde hem de dünyada artışa geçeceği, Satürn Uranüs Kare'leri ile tetikleneceği 2021'de, depremler, su baskınları ve tsunamiler ön plana çıkıyor olacak.


"En büyük problem temiz su ve kıtlık riski"

Fakat dünyayı meşgul eden en büyük problemlerden biri de temiz su problemi ve kıtlık riski olacak.

Zaten önümüzdeki dönemde yükselen en büyük değer de tarım arazileri olmaya başlayacak.

Büyük teknolojik gelişmelerin de yardımıyla tarımsal faaliyetler ve hayvancılık da önemli dönüşümler gerçekleşecek.

 

12 burcu 2021'de neler bekliyor?

Peki burçları neler bekliyor?

Burçların gündemleri neler olacak?

Elbette astrolojide öngörüler sade ve sadece yükselen burca göre yapılabildiğine göre lütfen analizlerimi yükselen burcunuza göre okuyun:


Yükselen Koç: 

Bu sene kariyerin getirileri anlamında önemli bir yıla giriyorsunuz. Birçoğunuzun kariyer hayatında değişimler kapıda.

Gökyüzü size "Hayal kurmayı bırak ve harekete geç" diyor adeta. Belki de nicedir kariyerinizde ciddi değişimler istiyordunuz, işte Jüpiter ve Satürn 11. evinizde size yeni bir kariyer döngüsü hazırlıyor olacak.

Bazılarınızın bu sene iş kurmak için güzel fırsatlar da yakalayabileceğini belirtmek isterim.

Arkadaşlık ilişkilerinin ön plana çıkacağı bir yıl olacak. Sanki artık yeni çevrelere girmeye hazırlanıyorsunuz ve canınızı sıkan, nicedir ilişkinizi masaya yatırdığınız arkadaşlıkları sonlandırmak ve sizi daha iyi anlayacak, belki de yeni ufuklar açacak insanlarla tanışmak isteyeceksiniz.

Eğitimlerin ön plana çıktığı bir yıl olabilir. Bu eğitimler akademik eğitimler de olabilir, kendinizi geliştirmek için ilgilendiğiniz ya da keyif aldığınız eğitimler de olabilir. 


Yükselen Boğa: 

Sizin için çok önemli bir yıl. Sanki yaşamınızda kariyerinize ve toplumsal statünüze -yani toplum önündeki duruşunuza dair önemli değişimler tetikleniyor.

Bazılarınız kariyerinde değişim için mücadele ederken ve gelen fırsatları değerlendirirken, kiminiz de evlilik ya da ebeveyn olmak için güdülenmeye başlıyor ve bu konularda güzel gelişmeler olabilir.

Ebeveynlerinizle ilişkileriniz, onlarla olan ortak gündemleriniz ön plana çıkacaktır. 

Kiminiz için yatırımlar yılı. Mülk satabilir, mülk alabilir, miras konularıyla ilgilenebilirsiniz. Belki de kariyerinizdeki bir dönüşümle maddi kaynaklarınızı arttırabilirsiniz.  


Yükselen İkizler: 

Gelecekle bağlantılı olan 9. evinizde Jüpiter ve Satürn'ü ağırlayacaksınız. Çok geniş konulara sahiptir 9. ev. 

Birçoğunuzun yurtdışı bağlantılı gündemleri tetikleniyor olacak bu yıl. Kiminiz yurtdışına taşınma planları yaparken, bazılarınız işine yurtdışı bağlantıları eklemek isteyebilir. 

Eğitim konuları ön plana çıkıyor. Akademik eğitimler olabileceği gibi, kişisel gelişim konuları da ön plana çıkabilir.

Tabii ki bol bol inançlarınızı, hayat görüşünüzü sorgulayacaksınız ve değişimler başlayacak.

Bazılarınızın davalık konuları olabilir.

Bu sene bol bol kardeşlerinizle, akrabalarınızla ortak gündemleriniz olacaktır.

Ay Düğümleri yükseleninizde birçoğunuza çok özel aşklar getirebilir. İyi giden ilişkiler evlilikle sonuçlanabilir.

Bazılarınızın ortaklıklı iş projeleri olabilir. 


Yükselen Yengeç: 

Bu senenize maddi konular damga vuracak. Birçoğunuzun hayatında yatırımlar, mal mülk konuları, finansal kararlar ön plana çıkıyor. 

Okült konulara, yani astrolojiye, enerji konularına, kişisel gelişim konularına, hatta psikolojiye ilginiz artmaya başlıyor.

Sizi çok önemli bir içsel dönüşüm süreci bekliyor. Korkularınızla yüzleşecek, kendinizle ilgilenecek ve güçlenmek isteyeceksiniz.

Sanki bu süreçte hayatta ilerleyememenize sebep hangi konu varsa, onu üstünüzden atmak, kendinizi yeniden yaratmak isteyeceksiniz.

İş hayatınızda değişimler tetikleniyor. Artık aynı işi yapmak istemeyecek, farklı kariyer kararları almak isteyeceksiniz.


Yükselen Aslan: 

Bu senenin gündemi sizler için ikili ilişkiler olacak. Kendinizi ikili ilişkilerde nasıl konumlandırdığınıza, ilişkilerdeki değerinize odaklanacaksınız.

Artık hak ettiğiniz değeri görmek istiyorsunuz ve sizin için doğru olan insanlarla hayatınıza devam etmek istiyorsunuz. 
Elbette aşk fırsatları gelecek.

Birçoğunuz çok özel bir ilişkiye çekilebilir. Evlilik potansiyelinin arttığı bir yıl. Bazı evli çiftler ise çocuk sahibi olmayı planlayabilir.

Kariyerinizde ise farklı hedeflere göz dikiyorsunuz ve birçoğunuz önemli atılımlar gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yılların acısını çıkarmak istiyorsunuz sanki. 


Yükselen Başak:

Verimli ve çalışkan Başak'lar, sizler için artık kariyerde değişim zamanı, çünkü kendinizi hali hazırdaki işinizde mutsuz hissetmeye başlayacaksınız.

Peki, gökyüzü sizi kariyerinizde yalnız ve desteksiz mi bırakacak? Tabii ki hayır.

Bu sene hepiniz kariyerinizde önemli iş fırsatlarıyla karşılaşmaya hazır olun. Potansiyelinizi dahi iyi yansıtabileceğiniz iş imkânlarıyla karşılaşıyor olacaksınız. 

Sağlığınızda ufak tefek hassasiyetler olacak gibi görünüyor, ama gökyüzü size yine ihtiyaç duyduğunuz şifayı da verecek.

Muhtemelen yeme içme düzeninizde, uyku saatlerinizde, günlük spor aktivitenizde değişimler gerçekleşecek. E kendinize bakmaya başlıyorsunuz artık.

Bazılarınız aile hayatıyla ve bundan sonra nerede, nasıl yaşamak istediğiyle ilgili kararlar da alabilir. Mesela taşınma gündemleri ön plana çıkabilir.


Yükselen Terazi:

İlişkiler, sosyalleşme ve aşk yıla damga vurmaya hazırlanıyor. Şöyle doya doya, gerçek bir aşk yaşamaya hazır mısınız? Bu sene beklenmedik, güzel bir ilişkiye çekilebilirsiniz. 

Ebeveyn olmak isteyenlere gökyüzü bu sene çocuk sorumluluğu vaat ediyor. Zaten ebeveynseniz çocuklarınızın gündemleri tüm sene sizin için öncelikli olacak. Belli ki onların yaşamında önemli, belirleyici gündemler var.

Yeteneklerinizi hatırlama yılı olabilir. Yeteneklerinizin üstüne giderken, belki de yeteneklerinizi keşfederken bulabilirsiniz kendinizi. Bazılarınız hobilerinden kariyer bile çıkarmayı planlayabilir. 

Ayrıca bu sene akrabalık ilişkileri, kardeşleriniz, uzaklarda yaşayan tanıdıklarınız, yakın arkadaşlarınız, hep bu ilişkilerle ilgili gündemler, onların hayatında olup bitenler gündeminizde olacaktır. 


Yükselen Akrep: 

Sizler için ailevi gündemlerin sürekli ön plana çıkacağı bir yıl olacakmış gibi görünüyor. Sanki gökyüzü ailevi bağlarınızı güçlendirmenizi, böylelikle kendinizi hayatta daha güvenli, sağlam hissetmenizi istiyor.

Ailenizin gündemlerine bol bol müdahil olabileceğinizi söyleyebiliriz.

Çocuk planları yapanlar için ise güzel haberlerin geleceği bir yıl olacaktır. 

Bazılarınız için mal, mülk edinme, belki de taşınma yılı olacakmış gibi de gözüküyor. Mülk konularında, belki de miras konularında önemli fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. 

Kiminizi yaz aylarında güzel bir aşk bekliyor. Sosyal, keyifli, flörtöz bir yaz havası var sanki. 

Kariyerinizde ise değişimler tetiklenecek. Bazılarınız farklı bir kariyer kararı alabilir, işinde bir değişim gerçekleştirebilir. 


Yükselen Yay: 

Jüpiter ve Satürn'ü 3. Evinizde ağırlayacaksınız 2021'de. Çok geniş konulara sahiptir 3. Ev. 

Kardeşlerinizle, yakın akrabalarınızla, çocukluk arkadaşlarınızla gündemleriniz olacaktır, onların bazı problemleriyle ilgilenmeniz gerekebilir, sorumluluklarını paylaşmanız gerekebilir, ilişkilerinizi revize etmeniz gerekebilir. 

Bazılarınız için eğitim konuları, belki de önemli sınavlar ön plana çıkmaya başlıyor ve gökyüzü bu konularda sizi destekliyor olacak.

Kiminiz sanki ticarete girmeye niyetlenecek, hali hazırda ticari faaliyetleri olanlar ise işlerini büyütmek için kollarını sıvayacak. 

İlişkilerde önemli dönüşümler yaşamaya hazır olun. Gereksiz, size zül gelen insanları yaşamınızdan çıkarırken, içinizde bahar çiçekleri açtıran yeni insanları hayatınıza kabul etmeyi tercih edeceksiniz.

Bazılarınızı önemli aşkların beklediğini de belirtmek isterim. Kim bilir, bazılarınız bu sene evlenme kararı da alabilir. 


Yükselen Oğlak: 

Bu sene kariyerinizi yapılandırmak, kariyerinizde bazı açılımlar yapmak, maddi kaynaklarınızı genişletmek istiyorsunuz.

Bunun için de gökyüzünün desteğini arkanıza alıyor olacaksınız. Birçoğunuz kariyerinde yeni fırsatlarla karşılaşıyor olacak.

Mal, mülk konuları ve yatırımlarınız da sene boyunca dikkat çekecek. Bir mülk alabilir, satabilir ya da aracınızı değiştirebilirsiniz. 

Kariyerinize ağırlık verirken, sağlığınızı da ihmal etmemeniz gerekiyor. Lütfen uyku düzeninize, yeme içme alışkanlıklarınıza öncelik verin. 


Yükselen Kova: 

Önünüzdeki 30 yılınızı ilgilendiren yepyeni bir döngü açıyorsunuz hayatınızda. Demek ki yepyeni başlangıçlar ve yeni sorumluluklar kapınızda. Eskiye dair size zul gelen her şey geride kalıyor.

Bazılarınız kariyerinde önemli girişimlerde bulunurken ve hedeflerinin peşinden koşarken, kiminizi de evlilik ya da bir çocuk sahibi olmak gibi sorumluluklar bekliyor. 

İlişkilerinizin sorumluluğunu almak, ciddi ilişkiler yaşamak gibi bir planınız var ve bu konuda gökyüzünün desteğini arkanıza alıyor olacaksınız. 

Fakat Jüpiter'i de yükseleninizde ağırlayacağınız bir yıl olacak, bu da demek oluyor ki kilo almaya meyillisiniz, aman sporunuzu aksatmayın e mi? 


Yükselen Balık: 

Bu senenin en güzel dönemleri yönetici gezegeniniz Jüpiter'i, Balık'ta yükseleninizde ağırlayacağınız zamanlar olacak ve o zamanlar mayıs-ağustos dönemi olduğunu söyleyebilirim.

Yazın yeni başlangıçlar yapabilir, güzel ilişki fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. 

Yılın geri kalan zamanlarında iç dünyanızla, maneviyatınızla çok ilgili olacağınızı söyleyebilirim.

Sanki bu hayatta en çok neyi istediğinizi sorguluyor olacaksınız ve nasıl bir değişimle bunu gerçekleştirebileceğinizin peşine düşeceksiniz.

Sizin evrenle aranız iyidir, mıknatıs gibi evrenden istediklerinizi çekebileceğiniz bir yıl olacaktır. 

Ayrıca güzel aşk fırsatlarıyla karşılaşabilir, yeni arkadaşlık çevrelerine de girebilirsiniz. 

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU