Karamollaoğlu'ndan kadın cinayetlerine tepki: Tahammül edilemez bir hal aldı

Saadet Partisi lideri "Dün meydana gelen kadın cinayetlerini lanetliyorum" diye konuştu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasına kadın cinayetlerini lanetleyerek başlayan Karamollaoğlu "Artan bu cinayet haberleri, artık tahammül edilemez bir hâl aldı. Önümüzdeki yıl, kadın cinayetlerinin tamamen ortadan kalkmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Açıklamalarına "Bizim kadim devlet geleneğimiz, örfümüz, kültürümüz ölmüş de selâsını okuyacak bir kimse kalmamış. Kanunun yerini talimatlar, Meclis’in yerini Saray, 80 milyonun iradesini bir kişinin aldığı bu süreçten ancak ciddi reformlar ile çıkabiliriz" ifadeleriyle devam eden Karamollaoğlu, 2020 yılında Türkiye'nin adalette, eğitimde, ekonomide ve daha birçok konuda sınıfta kaldığını belirtti.

Karamollaoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

Adalet, bizim için olmazsa olmaz bir olgudur; adaletin omadığı bir ülkede huzur ve güven olamaz. İbn-i Haldun’un dediği gibi; 'Adaletsizlik, medeniyeti mahveder; zulüm, umranın harap oluşunun habercisidir.'

Adalet vurgusu

2021 yılında en büyük amaçlarının "Ankara’da hakimler var” denilebilecek bir adalet sistemini tesis etmek olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu "Toplumumuz adeta adaletsizliğe tepkisiz hale geldi; tepki vermiyor, veremiyor" diye konuştu.

Eğitimde planlama eksikliği

Kovid 19 pandemisi sürecinde örencilerin planlama eksiklği nedeniyle uzaktan eğitimden istifade edemediğinin altını çizen SP lideri "Türkiye’de var olan eğitim eşitsizliği, pandemi sürecinde katlanarak artmıştır" dedi.

Karamollaoğlu açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

2020 yılının en çok hasar gördüğü alan şüphesiz, ekonomi oldu! İktidarın yanlış ekonomi politikaları ile birleşen pandemi süreci; işsizlikte patlama yaşattı, enflasyon TÜİK rakamlarının katbekat üstünde ve alım gücünü düşürdü.Milletimiz, markette, pazarda bir poşeti bile dolduramaz hale geldi. Bebek bezlerine ve ayçiçek yağlarına alarm cihazlarının takıldığı bir ülke haline getirildik.Bakan Hanımefendi, herhalde hiç markete çıkmıyor ve çevresinde aç olan kimseyi görmüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asgari ücretle ilgili de eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu "Herkesin yarasına derman aradığı ve milletimizin geçim sıkıntısı ile boğuştuğu bir süreçte açıklanan 2825 lira, milletimizi tatmin etmemiştir. Bu rakam, açlık sınırının bile altında bir rakam. Bu süreçte halkımızın yanında durarak, işverene de fazla külfet yüklememek için asgari ücret üzerinden vergi ve primleri almadan; enflasyonun üzerinde % 7 bir zam yapılarak 3500 liraya yakın bir asgari ücret verilmeliydi" dedi.

"Bu vebalin altından kalkamazlar"

Çin ile imzalanması gündemde olan "suçluların iadesi" anlaşmasını da sert bir dille eleştien SP lideri şunları kaydetti:

Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin, Çin’e iadesinin yolunu açmak için son günlerde atılan adımları endişe ve hayretle izliyoruz. Eğer Doğu Türkistanlı mazlumlar, Çin’e teslim edilmeye başlanırsa; bu, tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz, Çin’e teslim edilir ve Türkiye’ye ikinci bir Boralta Köprüsü Faciası yaşatılırsa; buna sebep olanlar, bu vebalin altından kalkamazlar.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU