Aylin Sözer'in katil zanlısı Kemal Delbe'nin ifadesi ortaya çıktı

Delbe ifadesinde Aylin Sözer'in kendisine saldırdığını iddia etti

Fotoğraf: İHA Kolaj: Independent Türkçe

İstanbul Maltepe'de, özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan Aylin Sözer'in boğazı kesilerek öldürüldüğü daha sonra yakıldığı belirlendi. Evde bulunan ve Sözer'in eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Kemal Delbe polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Dün yaşanan cinayetin ardından Kemal Delbe’nin (Ayyıldız) emniyette verdiği ilk ifadede, "Aylin Sözer ile 10 yıldır tanışıyoruz. Olay günü yanına giderek bu yılbaşını şehir dışında geçireceğimi söyledim. Bir süre sonra tartışmaya başladık ve Aylin eline aldığı bıçakla bana saldırmak istedi. Ben de bıçağı elinden aldım ve boğazını kestim. Daha sonra delilleri yok etmek ve olaya hırsızlık süsü vermek için doğal gaz borusunu sökerek evi ateşe verdim. Polislerin geldiğini duyunca panikledim ve onların içeri girmesini engellemeye çalıştım. Elimdeki doğal gaz borusundan çıkan alevi onların üzerine tuttum" dediği bildirildi.

Polisin yaptığı incelemede, şüpheli Kemal Delbe (Ayyıldız) cinayeti işledikten sonra Aylin Sözer'in asistanına, onun cep telefonundan mesaj atarak, hesabına göndereceği parayı nakde çevirip kuryeyle kendisine getirmesini istediği, bundan şüphelenen asistanın ise aradığı Sözer'in telefonu açmaması üzerine maktulün kız kardeşi Nihal Sözer'e ulaştığı anlaşıldı.

Nihal Sözer'in daha sonra ablasının evine gittiği ve kapının açılmaması üzerine polise haber verdiği öğrenildi.

Kemal A'nın, asistandan para alamaması üzerine Aylin Sözer'in banka hesabına girip erkek kardeşinin hesabına 260 bin lira EFT yaptığı, bankanın ise yüksek meblağ nedeniyle Aylin Sözer'i aradığı, ancak telefonu açmaması üzerine EFT'yi askıya aldığı belirlendi.

Evde yapılan aramada, şüphelinin uyuşturucu madde kullandığı, gözaltına alındığında da üzerinde 3 gram metamfetamin ile maktule ait ziynet eşyaları bulunduğu tespit edildi. 

Şüphelinin 'Delbe' olan soyadını 2019 yılında mahkeme kararıyla Ayyıldız değiştirdiği belirtildi.

Polis merkezindeki ifade işlemleri tamamlanan Kemal Delbe "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

YÖK'ten taziye mesajı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İstanbul Maltepe'de öldürülmüş halde bulunan akademisyen Aylin Sözer için taziye mesajı yayımladı.

YÖK'ün sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Hunharca işlenen bir cinayet sonucu öldürülen öğretim üyesi Aylin Sözer'in vefatı herkes gibi bizleri de derinden üzdü. Merhumeye Allah'tan rahmet, kederli ailesine, üniversite yönetimi ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

1 yıl önce şiddeti anlatmıştı

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Sözer, birçok TV kanalına konuk olarak 'şiddet' üzerine konuşmuş "Biz toplumda şiddeti ne kadar çok gözlemliyorsak çocuklar arasında da o kadar yaygınlaşıyor" ifadelerine yer vermişti.

 

İHA, AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU