Kılıçdaroğlu, AİHM'in Demirtaş kararıyla ilgili konuştu: Tıpış tıpış uygulayacaklar

CHP lideri "Hem devlet olarak uluslararası sözleşmenin altına imza atacaksınız, sonra dönüp 'AİHM kararını uygulamam' diyeceksiniz. Bunun faturası Türkiye'nin önüne gelir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileri ile yıllık değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Gazetecilerle yaptığı konuşmada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili verdiği tahliye kararına yöneltilen tepkileri eleştiren CHP lideri, "Hem devlet olarak uluslararası sözleşmenin altına imza atacaksınız, sonra dönüp 'AİHM kararını uygulamam' diyeceksiniz. Bunun faturası Türkiye'nin önüne gelir. Ama ben söyleyeyim. Tıpış tıpış uygulayacaklar, başka seçenekleri yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Bu sadece benim irademe bağlı değil. Millet İttifakı ve onun liderleri karar verecek. Ama önce ilkeler belirlenecek. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ne kadar sürede geçeceğiz, anayasa değişikliği ne sürede gerçekleşecek bütün bunları konuşup bir protokol yapacağız. Cumhurbaşkanı'nın kim olacağı bundan sonra konuşulur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NTV'de yer alan habere göre; CHP lideri, parlamenter sisteme dönüşün yol haritası hazırlanırken hem Millet İttifakı hem de Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin çalışmalarındaki ortak noktalara göre hareket edileceğini de ekledi.

Bahçeli'nin çağrısı

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yönelik "eve dön" çağrısı için de "Buna karar verecek olan sayın Akşener'dir.. O da genel merkezden çıkarken evime dönüyorum diyerek cevabını verdi" dedi.

Kılıçdaroğlu'na iktidarın reform açıklamalarının kendisi için inandırıcı olmadığını belirterek "Küçük ortağı tarafından esir alınmış bir iktidar reform yapamaz" diye konuştu.

Pınar Gültekin cinayeti

Pınar Gültekin cinayetinde bir CHP Muğla milletvekilinin, aileyi arayarak davadan vazgeçmelerini istediği iddia edilmişti.

CHP lideri, bu iddiaya ilişikin de "Cinayeti değil CHP'yi tartışma konusu yapmak istiyorlar. Milletvekilimiz 'eğer ispat etsinler hem milletvekilliğinden hem de CHP'den istifa ederim' dedi. Bu kadar açık ve net" ifadesini kullandı.

 

NTV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU