Çektiği filmle polisi öfkelendiren Bangladeşli yönetmen tutuklandı

Anonno Mamun ve aktör Shaheen Mridha, 7 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir

Dakka Metropol Polisi, ikilinin "böylesine saldırgan ve müstehcen konuşmalar içeren bir filmi yapmak ve filmde oynamaktan" tutuklandığını bildirdi (AP)

Polisin kadına yönelik şiddet konusunda yetersiz kaldığını tasvir ederek memurlar arasında öfkeye neden olan Bangladeşli bir film yönetmeni, sonrasında tutuklandı.

Anonno Mamun, Nabab LLB ismini taşıyan filmde bir tecavüz mağdurunu sorgulayan polisi canlandıran popüler oyuncu Shaheen Mridha'yla birlikte cuma günü tevkif edildi.

Dakka Metropol Polisi, ikilinin "böylesine saldırgan ve müstehcen konuşmalar içeren bir filmi yapmak ve filmde oynamaktan" tutuklandığını bildirdi.

Polis teşkilatı şunları ekledi:

Polis memuru, sağlıklı bir eğlenceyle tamamen ters düşen ve toplumda polislik faaliyetlerine dair olumsuz algı yaratacak şekilde, sorguyu gerçekleştirirken çok saldırgan jestler yapıyor ve müstehcen bir dil kullanıyordu.

Polis teşkilatı ikilinin cinsel saldırıyı gösteren ayrı bir sahne nedeniyle "pornografik içerikli film yapmakla" suçlandığını açıkladı. Yönetmen ve oyuncunun 7 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalma olasılığı bulunuyor.

Yetkililer aynı zamanda tecavüz mağdurunu canlandıran 27 yaşındaki aktris Orchita Sporshia'yı da tutuklamak istediklerini aktardı.

AFP haber ajansına konuşan ve kimliğini açıklamak istemeyen üst düzey bir polis yetkilisi şunları söyledi:

Olay örgüsü tamamen uydurma ve rahatsız edici. Tamamen yalanlara dayanıyor.

Son yıllarda Bangladeş'te cinsel suçlar tırmanışa geçerken insan hakları örgütü Ain-o-Salish Kendra, ocak ve eylül ayları arasında yaklaşık 889 vakanın bildirildiğini ve bunların beşte birinden fazlasının toplu tecavüz olduğunu söylüyor. Örgüt, en az 41 mağdurun öldüğünü öne sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnsan hakları savunucuları, 2018'de 732 tecavüz vakası bildirilirken 2019'da bu sayının neredeyse iki katına çıkarak bin 413'e yükseldiğini ifade ediyor. Bu yıl şimdiye kadar neredeyse bin vaka bildirildi.

Ancak aktivistler; pek çok kadının, faillerin yetkililerce sorumlu tutulmayacağından çok korkarak tecavüzleri bildirmediğini ve bu yüzden bu sayıların sorunun gerçek boyutunu yansıtmadığını belirterek uyarıyor.

Bangladeş kabinesi, artan cinsel suçlara karşı ülke çapında gerçekleşen protestolara cevaben, ekim ayında tecavüz vakalarındaki azami cezanın müebbet hapisten idama yükseltilmesini onayladı.

Gösteriler, eylül ayı sonunda Bangladeş'in kuzeyinde 7 erkeğin bir kadına toplu tecavüz edip kocasını dövmesinin ardından patlak vermişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU