2020'de Netflix'in ilk 10 listesini domine eden filmler

Koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemeye yönelik uygulanan tecritler nedeniyle de bu yıl pek çok izleyici Netflix içeriklerine akın etti

Stranger Things dizisinde canlandırdığı Eleven karakterinin ardından Millie Bobby Brown, Enola Holmes'le ciddi bir başarı elde etti (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix, bu yıl hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar alan bir dizi orijinal projeye imza atmıştı ve bunların içinde en çok göze çarpanlar Extraction, The Old Guard ve Enola Holmes'tü. 

Özellikle, Marvel Sinematik Evreni'nde canlandırdığı Thor karakteriyle de bilinen Chris Hemsworth'ün başrolünde yer aldığı Extraction 100 milyona yakın kullanıcı tarafından izlenerek dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun yanı sıra büyük tartışma yaratan Polonya yapımı 365 Gün (365 Days) filmi de önemli bir izlenme başarısı elde etmişti. Her ne kadar pek çok kişi filmin esasında bir porno olduğu yorumunu yaparak sert eleştiriler yöneltmişti. Bununla birlikte yüz bine yakın kişi tartışma yaratan filmin kaldırılmasına dair dilekçeyi desteklemişti. Tecavüz mağduru ünlü şarkıcı Duffy de filmi cinsel köleliği övdüğü gerekçesiyle eleştirmişti. 

Öte yandan Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Helena Bonham Carter gibi hayli ünlü isimlerin yer aldığı farklı bir Sherlock Holmes anlatısı sunan Enola Holmes de Netflix'in en çok izlenenler listesinde yer alan orijinal yapımlarından biriydi. 

Bir Noel komedisi olan Christmas Chronicles'ın devamı niteliğindeki The Christmas Chronicles Part 2 da henüz geçen ay yayımlanmasına rağmen önemli bir izlenme başarısı elde etti. Benzer biçimde Emma Roberts ve Luke Bracey'nin başrollerinde yer aldığı Holidate de izleyicilerin beğenisini toplamayı başardı. 

Özellikle Charlize Theron'ın oyunculuk performansıyla dikkat çektiği The Old Guard hem ilk yayımlandığı dönemde hem de sonrasında Netflix kullanıcılarının en çok ziyaret ettiği filmlerden biriydi.

Ayrıca sosyal medyanın yarattığı dünyaya dair çarpıcı bir tasvir sunan The Social Dilemma da yılın öne çıkan yapımları arasında yer alıyor. Hubie Halloween gibi Adam Sandler filmleri de yıl boyunca en çok izlenenler arasında yer almayı başaran yapımlardandı.

 

Independent Türkçe, What's On Netflix

DAHA FAZLA HABER OKU