İBB Başkanı İmamoğlu, belediye çalışanlarına verilecek asgari ücret miktarını duyurdu

İmamoğlu, yılbaşından itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücretin net 3 bin 100 lira olacağını açıkladı

Fotoğraf: Pixabay (arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye bünyesinde çalışanlara verilecek asgari ücreti açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, "1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararına göre, asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini açıklamıştı.

Bazı CHP'li belediyelerde uygulayacakları ücreti açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye çalışanları için asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını açıkladı.

Yavaş “Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3 bin 100 TL olmasına karar verdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın hayırlı olmasını diliyorum” açıklaması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, "Asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücret 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye bünyesinde uygulanacak asgari ücretin 3 bin 350 lira olacağını duyurdu.

Büyükerşen, "Emek en yüce değer! Yarın açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, şehrimiz için yaz, kış, gece, gündüz demeden çalışan belediye personelimizin alacağı en düşük maaş Ocak ayı itibariyle 3 bin 350 TL’den az olmayacak. Bu şehre kattığınız tüm güzellikler için sizlere minnettarım" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş da yaptığı açıkamada, "Hatay Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki çalışma arkadaşlarımın 2021 yılı Ocak ayından itibaren alacağı ücreti en az 3100 TL olarak belirledik. Emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha önce de CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar belediyede asgari ücretin 3 bin 100 TL'ye çıkarıldığını duyurmuştu.

Kırşehir Belediyesi de çalışanların maaşlarında yüzde 40'a varan bir iyileştirme yaptı.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU