Kremlin Sözcüsü: Putin ile Erdoğan arasındaki kişisel ilişki, ihtilaflı konuların uyumlu şekilde çözülmesini mümkün kılıyor

Rus devlet televizyonu Rossiya 1’e konuşan Kremlin Sözcüsü, Rusya ile Türkiye'nin devlet başkanları kişisel ilişki, ihtilaflı konuların uyumlu şekilde çözülmesini mümkün kıldığını dile getirdi

Fotoğraf: Reuters

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kişisel ilişkinin, ihtilaflı konuların uyumlu şekilde çözülmesini mümkün kıldığını söyledi.

Peskov, Rus devlet televizyonu Rossiya 1’e konuştu. Peskov, şunları ifade etti:

Rusya ile Türkiye arasında elbette ki çok çeşitli ikili ilişkiler var. Ve bu bağlamda iki devlet, birbirine bu şekilde davranan, birbirini söz sahibi ve eylem adamı olarak gören liderler tarafından yönetildiği taktirde, bu, arada anlaşmazlıklar çıksa ve çıkar çatışması olsa bile, liderlerin bu yapıcı tutumunun durumdan uyumlu şekilde çıkacağının teminatıdır.

“Rusya ve Türkiye bölgesel istikrar-güvenliğe katkıda bulunmalı”

Kremlin Sözcüsü, Rusya ile Türkiye’nin bölgede istikrar ve güvenliğe katkıda bulunabilecek en büyük jeopolitik aktörler olduğuna dikkati çekerek, “Rusya ve Türkiye, bölgemizdeki güvenlik ve istikrara önemli katkı sağlayabilecek ve sağlaması gereken en büyük ülkelerdir. En azından savaşın olmaması için gerekeni yapmalılar” dedi.

 “Çok yakında Kovid-19 aşısı vurulduğunu açıklayabilir”

“Rusya Sağlık Bakanlığı'nın 60 yaşın üzerindekiler için Sputnik V aşısının kullanımına izin vermesinin ardından, Devlet Başkanı'nın aşılanma planları nedir?”  sorusuna Peskov, şu karşılığı verdi:

Çok yakında Başkan'ın aldığı kararı kendisinin açıklamasını bekleyebiliriz... Aşı olacağını, böyle bir karar aldığını daha önce söylemişti ve formalitelerin tamamlanmasını bekliyordu.

 

Independent Türkçe, Sputnik 

DAHA FAZLA HABER OKU