RTÜK Başkanı Şahin: Yılbaşında ailece izleyebileceğimiz programların yayınlanmasını tavsiye edeceğiz

“Televizyon izlerken bir program çıktığı zaman değiştirme ihtiyacı hissetmeyelim”

Fotoğraf: AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 4 günlük yılbaşı yasaklarında kanallara “ailece izlenebilecek programların yayınlanmasını tavsiye edeceklerini” söyledi.

Şahin, yılbaşındaki yasaklarda kanallara bazı tavsiye verileceğini açıkladı. Anadolu Ajansı’na (AA) konuşan Şahin şunları söyledi:

Arkadaşlarımız bütün yayıncı kuruluşlarla görüşüyorlar. Kanalların program akışlarıyla ilgili bilgiler ediniyorlar. Program akışlarına müdahale etmiyoruz, çünkü bu editöryal sorumluluk ve bağımsızlıktır. Biz onlara tavsiyelerde bulunacağız. Eskiden olduğu gibi çocuklarımızla, eşimizle, büyüklerimizle birlikte izleyebileceğimiz televizyon programları yayınlanmasını tavsiye edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Yakın zamanda da kendilerine ilan edeceğiz. Bu dört günde yapılacak yayınlar çok önemli. Ondan sonra yapılacak yayınlarda da bu hassasiyetleri gözeteceğiz.

Ebubekir Şahin, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Yükümüz ağır, bunun farkındayız. Çünkü ülke olarak millet olarak televizyon başında, ekran başında süre geçirme oranı çok yüksek. Onun için üzerimize düşen görevi de yerine getirmeye devam edeceğiz. Yayıncılara dört günlük kısıtlamada tavsiyemiz, çocuklarımızla, eşimizle, büyüklerimizle bir sofranın etrafında oturduğumuz zaman rahat izleyebileceğimiz bir program olsun istiyoruz. Televizyon izlerken bir program çıktığı zaman değiştirme ihtiyacı hissetmeyelim. Çocuğumuzla, büyüklerimizle izleyebileceğimiz bir program bence en güvenli programdır. Biz bunlara dikkat etmelerini sağlayacağız. Dört gün evde olacağı için bütün halkımız, bu çok önem arz ediyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU