Japonya, koronavirüs mutasyonu nedeniyle yabancıların ülkeye girişini ocak sonuna kadar yasakladı

Hükümet yaptığı açıklamada, yabancı uyrukluların ülkeye girişinin 28 Aralık'tan 2021 yılının ocak ayı sonuna kadar yasaklandığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Japonya, Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan ve şu ana kadar 12 ülkede görülen Kovid-19'un yeni türünün yayılmasının engellemek için yeni tedbirler aldı.

Nikkei Asia'da yer alan habere göre, hükümet söz konusunu yeni koronavirüs türüne karşı alınan önlemlerle ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, yabancı uyrukluların ülkeye girişinin 28 Aralık'tan 2021 yılının ocak ayı sonuna kadar yasaklandığı bildirildi.

Japon vatandaşları ile ülkede oturma izni bulunan yabancılara ise ülkeye girişlerinde 14 günlük karantina uygulanacağının kaydedildiği açıklamada, aralarında Çin ve Güney Kore'nin de bulunduğu 11 ülkeyle de iş seyahati konusunda düzenlemeler yapılacağı belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japonya, oturumu bulunan yabancılar ile vatandaşları haricinde İngiltere'den iş, eğitim ve turizm gibi seyahatleri askıya almıştı.

13 ülkede görülmüştü

Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türü ilk olarak Birleşik Krallık'ta tespit edilmişti.

Söz konusu virüs daha sonra, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Belçika, İtalya, ve Ukrayna, Almanya, Singapur, Fransa, İsveç ve İspanya'da görüldü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU