Avengers: Kim daha fazla kişiyi öldürdü?

Thor listenin ilk sırasını kimseye kaptırmadı

Marvel, 4. Faz'a 15 Ocak'ta yayımlanacak Wandavision'la geçiyor (Marvel)

Her yapımda Avengers ekibine yeni birileri katılsa da şimdiye kadar Iron Man (Robert Downey Jr.), Kaptan Amerika (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson) ve Hawkeye (Jeremy Renner) kemik kadroyu oluşturdu. Nick Fury’nin (Samuel L. Jackson) seçkin ekibi, uzun süreli hizmetlerinin bir sonucu olarak da diğer süper kahramanlara göre daha fazla sayıda düşmanı mağlup etmiş durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screenrant’te yer alan süper kahramanların öldürme sayısı listesinde, sadece doğrudan öldürmeler göz önüne alındı ve Yenilmezler: Ultron Çağı’ndaki (Avengers: Age of Ultron) robotları öldürmek gibi eylemler kabul edilmedi.

Bununla birlikte, daha büyük güçlerle uzun bir ömüre sahip olmak, süper kahramanların öldürme sayısını artırabilir. Zira listenin başındaki Thor’un orijinal Avengers kadrosunun en yaşlısı olduğu su götürmez bir gerçekken birçok MSE hayranı, onun aralarındaki en güçlülerinden biri, belki de en güçlüsü olduğunu düşünüyor. Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Thor şu ifadeleri kullanmıştı:

Bin 500 yaşındayım. Bunun iki katı düşman öldürdüm.

Marvel Sinematik Evreni’nin (MSE) Şimşek Tanrısı, Avengers filmleri boyunca birçok orduyla savaştı. Karakter gelişiminin büyük savaşlara tercih edildiği bireysel filmlerde bile mücadeleleri ön planda oldu. Bu yüzden üç bin sayısı, Thor için normal ve diğer herkese fark atmış durumda. Öte yandan, Thor’un uzun ömrünü denklemden çıkarırsak bu unvanını dünyadan birine kaptırabilir.

 

 

Milyarder dahi Tony Stark, listenin ikinci sırasında geliyor. Silah teknolojiyle olan geçmişiyle ve Iron Man’in gelişmiş zırhındaki sınırsız denebilecek ateş gücüyle Stark, burada olmayı hak ediyor denebilir. Örneğin, ilk filminde zırhını giyer giymez bile onlarca kişiyi yere seren Iron Man, Avengers: Endgame’de kendisi ve Thanos haricinde Mad Titan’ın sayısız askerini de parmak şıklatmasıyla yok etmişti.

Geriye kalan süper kahramanlar, bu ikiliyi epey geriden takip etse de Hulk’tan anmadan geçmek olmaz. Listenin üçüncü sırasındaki Yeşil Dev, öldürme sayısını özellikle Sakaar’da epey çoğaltmıştı. Onun peşindeyse Kaptan Amerika var. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika’daki (Captain America: The First Avenger) insanlık tarihinde yaşanan en ölümcül çatışmada görev alan Yüzbaşı Steve Rogers’ın düşman öldürme sayısı, onu 4. sıraya yerleştirdi.

Liste sırasıyla Hawkeye ve Black Widow’la tamamlanıyor. İkilinin nispeten az öldürme sayısına sahip olmasındaki sebeplerden biri onların görev tanımları. Çünkü suikastçi rolündeki bu süper kahramanlar, hedeflerini genellikle teker teker yere seriyor.

 

Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU