Kovid-19'dan ölen cinayet şüphelisinin kimliği DNA testiyle belirlenecek

Diyarbakır'da özel bir hastanede Kovid-19 tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden kişinin, cinayet suçundan arandığı ve sahte kimlikle işlem yaptırdığı iddiası üzerine inceleme başlatıldı

Kimlik tespiti amacıyla DNA testi yapılabilmesi için hayatını kaybedne zanlıdan kan örneği ve parmak izi alındı / Fotoğraf: AA

Diyarbakır'da özel bir hastanede koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybeden cinayet şüphelisinin gerçek kimliği DNA testiyle belirlenecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

18 Aralık'ta merkez Kayapınar ilçesinde özel bir hastaneye Haşim Ç. ismiyle giriş yapan kişi, Kovid-19 teşhisiyle tedavi altındayken 25 Aralık'ta yaşamını yitirdi.

Sözkonusu kişinin, kasten adam öldürme suçundan aranan Ahmet Ç. olduğu ve sahte kimlikle işlemlerini yaptırdığı iddiası üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Kan örneği ve parmak izi alındı

Bu kapsamda olay yeri inceleme ekipleri tarafından, kimlik tespiti amacıyla DNA testi yapılabilmesi için zanlıdan kan örneği alındı, parmak izi ve fotoğraflama çalışması yapıldı.

Haşim Ç'nin de polise verdiği ifadede, Ahmet Ç'nin kendisinin kimlik fotokopisi ile hastaneye giriş yaptığını öğrendiğini, konudan haberinin olmadığını, 2014'te kimliğini kaybettiğini, aynı yıl yeni kimlik çıkardığını ve kimliğinin hastanede kullanılmasıyla ilgisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Hastanede yaşamını yitiren kişiye ilişkin soruşturma sürüyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU