Bahçeli'den Akşener'e: “Evine dön” dedik, bu teklifimiz geçerliliğini korumaktadır

Daha önce de Meral Akşener'e 'evine dön' çağrısı yapan MHP lideri, bu çağrısını bir kez daha yineledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ilişkin daha önceki, ‘Evine dön’ çağrısını yineleyerek, “Hâlâ zaman vardır, bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Dön evine bitsin bu çile” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Ciddiyetsiz ve itibarsız bir teklif"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “Türkiye masası kuralım” teklifine, "Bizim açımızdan ciddiyetsiz ve itibarsız bir teklif" diye yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Millet kararını vermiş, perde kapanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin geleceğidir" dedi.

AİHM’in Demirtaş kararı

Bahçeli, "HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik, bu kararımızın arkasındayız. Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

AİHM'in “Demirtaş tahliye edilsin” kararına dair, MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz" diye konuştu.

“Denizden geçtik, derede boğulmayacağız”

Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nı kararlılıkla devam ettireceğiz. Denizden geçtik, derede boğulmayacağız" dedi.

Bahçeli, "Türkiye'de demokratik hukuk devletinin gelişip yerleşeceğine, insan hakları standartlarının yükseleceğine samimiyetle inanıyoruz. Böyle bir yükselişi ancak MHP ile AK Parti'nin yapacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Dağda temizlenen terör, Meclis'te de temizlenmelidir"

"Ne ABD'nin yaptırımları ne Avrupa Birliğinin yaptırım tehditleri ne FETÖ'nün ayak oyunları ne PKK'nın kanlı emelleri ne Yunan tahrikleri ne Fransız tacizleri ne Ermeni kumpasları ne de zalim senaryoları bize sökmeyecek, işlemeyecektir" diyen Bahçeli, "HDP sözcülerinin TBMM'de ortaya koyduğu görüşler, tavırlar dikkate alındığı vakit dağda temizlenen terör, Meclis'te de temizlenmelidir" diyerek HDP’nin kapatılması çağrısını tekrarladı.

“Sayın Cumhurbaşkanı 2023’te de adayımızıdr, seçimler zamanında yapılacaktır”

Erken seçim çağrılarına da  değinen Bahçeli, “Cumhur İttifakı Türkiye'dir, milli mücadeledir. Parlamenter sistem çağrıları boşa kürek çekmektir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023'te de cumhurbaşkanı adayımızdır, seçimler zamanında yapılacaktır. 2021 yılı reform yılıdır, sükunet yılıdır” dedi.

Çıplak arama iddiaları

MHP lideri Bahçeli, cezaevlerindeki çıplak arama iddiaları hakkında, “ FETÖ’cülerin, cezaevlerinde sözde çıplak arama yapıldığını sosyal medyadan servis etmesiyle başlayan iftira kampanyasına aldanan, bunu da hayasızca siyaset konusu yapanlar 15 Temmuz’un rövanşını almak için kuyruğa giren Türkiye muhalifleridir. FETÖ’nün telkin ve tembihiyle siyasi mücadeleyi sürdüren kokuşmuşların aidiyet merkezleri Türkiye değil Pensilvanya’dır” diye konuştu.

Türkçe Kuran tartışması

İBB tarafından düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinde Türkçe Kuran okutulması hakkında, “İstanbul'da Türkçe ezan ve Kuran okutulmasının ülkemizi yeni bir cephe alanına sürükleme girişimi olduğunu düşünüyorum. Allah'ın kelamı ile oynamanın ağır sonuçları olacağını buradan muhataplarına söylüyorum” diyen Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’i ziyaret etmesi hakkındaki soruya ise, “Birbirlerini ziyaret serbestisi vardır. Özgür bir ülkeyiz, isteyen istediği yeri ziyaret edebilir. Bizim konumuz o değildir” yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU