Selahattin Demirtaş: Türkiye 5’li çeteden büyüktür

Demirtaş paylaşımında "Cesur olun ve zulme karşı dik durun, ben öyle yapıyorum. Haklıyız, güçlüyüz ve moralliyiz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hakkında "Derhal tahliye edilsin" kararı aldığı eski Halkların Demokrasi Partisi (HDP) eski Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. "Merak etmeyin, Türkiye beşli çeteden büyüktür" ifadelerinin yer aldığı paylaşım şöyle:

Bakmayın öyle bağırıp çağırdıklarına. Korkularını, zayıflıklarını, acizliklerini örtmeye çalışıyorlar. Cesur olun ve zulme karşı dik durun, ben öyle yapıyorum. Haklıyız, güçlüyüz ve moralliyiz. Hep birlikte kazanacağız. Merak etmeyin, Türkiye 5’li çeteden büyüktür.

Başak Demirtaş: Asıl suç olan budur

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da Twitter'dan iki paylaşımda bulundu. "Paşa gönlünüz öyle istiyor diye kimseyi suçlu ilan edemezsiniz" ifadesini kullanan Başak Demirtaş "Selahattin tutuklansın, yargılansın diye siyasi kampanyalar yürüttünüz. Tutuklandı, yargılandı: 1 kez Ankara Ağır Ceza Mahkemesi, 1 kez Anayasa Mahkemesi, 2 kez de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, tutuklamanın hukuksuz olduğuna karar verdi.Son kararda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, tüm suçlamaların düşmesine kesin olarak hükmetti. Şimdi, paşa gönlünüz öyle istiyor diye kimseyi suçlu ilan edemezsiniz. Asıl suç olan budur!" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan: Karar siyasidir

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Türkiye'de cezaevinde bulunan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) eski Eş-Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili 2018 yılında verilen 'Serbest bırakılmalı' kararına ilişkin yapılan temyiz başvurusunu 22 Aralık'ta karara bağladı.

17 yargıçtan oluşan büyük daire mahkemesi 15'e karşı iki oyla Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğine karar verdi.

AİHM ayrıca, Türkiye hükümetinin birçok itirazını oybirliği ile bazılarını da çoğunluk kararı ile reddetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bir gün sonra yaptığı açıklamada Demirtaş için "terörist" ifadesini kullanarak AİHM'in kararının siyasi olduğunu savundu.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU