Selvi: Erdoğan, bu işin peşini bırakmayacak

“CHP’de çok onurlu insanlar var. Atatürk’ün partisinin birkaç ahlak yoksununun yaptığı işle anılıyor olmasından rahatsızlar”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin bazı örgütlerinde yer aldığı öne sürülen taciz iddialarının peşini bırakmayacağını yazdı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında konu hakkında şunları yazdı:

Kılıçdaroğlu’nun kararlı tavır koymaması nedeniyle cinsel taciz işi CHP’ye yapıştı. CHP’de çok onurlu insanlar var. Atatürk’ün partisinin birkaç ahlak yoksununun yaptığı işle anılıyor olmasından rahatsızlar. 14 Aralık tarihli MYK toplantısında CHP yöneticilerinden, “Zamanında tavır konulmadığı için partimizin, cinsel taciz iddialarıyla anılması bizi rahatsız ediyor. Konya olayında olduğu gibi hemen harekete geçilmeli. Genel başkan düzeyinde müdahale edilmeli” dediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce “CHP’deki cinsel taciz iddialarını gündemde tutmak lazım” demişti. AK Parti’nin bunun için özel bir çaba
sarf etmesine gerek yok. Zaten CHP’liler bu işi bir türlü gündemden düşürmüyor. Çünkü cinsel taciz iddiaları artık CHP’de bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanları arasında bir hesaplaşma aracına dönüştü.

Belli ki Erdoğan, CHP’deki cinsel taciz iddialarının peşini bırakmayacak. “CHP’nin eğer azıcık ar, hayâ duygusu varsa tüm bu taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazımdır. Gün geçmiyor ki bir taciz, tecavüz, hırsızlık olayı duymayalım” dedi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU