Avukat Ramazan Demir: Demirtaş için tahliye talebinde bulunduk

AİHM’in kararının ardından Demirtaş’ın avukatları tahliye talebinde bulundu

Fotoğraf: AA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hakkında verdiği kararın ardından avukat Ramazan Demir müvekkili için tahliye talebinde bulunduklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ARTI TV'de Ezo Özer'in sunumuyla yayınlanan "Odak" programına katılan Demir, “3 saat önce Demirtaş için tahliye talebinde bulunduk" dedi. 

Demir talebi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıklarını bildirdi:

Tutuklu bulunduğu soruşturma aşamasında olan dosya açısından savcılığa tahliye talebimizi ilettik. Hatta AİHM kararının da önemli kısımlarını çevirerek dosyayı ekledik.

Özer'in "Ne zaman yanıt bekliyorsunuz bu talebinize" sorusuna ise Demir şu yanıtı verdi:

Kararın üzerinden 24 saat geçti. AİHM kararındaki ifadeyi biliyorsunuz derhal tahliyeydi. Derhal demek hiç bekletilmeksizin, br dakika dahi bekletilmeksizin tahliyesi demektir. Fakat an itibariyle tahliye edilmedi, şu saat itibarıyla herhangi bir hareketlilik yok, olacak gibi de gözükmüyor. Bu yüzden biz bunu kendimiz talep ediyoruz. Aslında talep etmenize de gerek yok savcılık ve mahkemelerin kendi resen AİHM kararının gereğini yerine getirmeleri gerekiyor. Savcılık talebimizi ne zaman değerlendirir, ne yapar, iddianame mi hazırlar, mahkemeye mi gönderir, bilmiyoruz.

AİHM Büyük Daire’si, 4 yıldır tutuklu bulunan Demirtaş ile ilgili 2018 yılında verilen 'Serbest bırakılmalı' kararına ilişkin yapılan temyiz başvurusunu karara bağlamıştı.

17 yargıçtan oluşan büyük daire, 15'e karşı iki oyla Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğine karar vermişti.

AİHM ayrıca, Türkiye hükümetinin birçok itirazını oybirliği ile bazılarını da çoğunluk kararı ile reddetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU