Endgame'in hikayesini sürdürecek tüm Marvel dizi ve filmleri

Avengers: Endgame Sonsuzluk Destanı'nı sona erdirse de anlatının bazı bölümleri 4. Evre'nin film ve dizilerinde devam edecek

2019'da yayımlanan Avengers: Endgame tarihi bir gişe başarısı elde etmişti (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nin 4. Evresi, Avengers: Endgame'in hikayesini farklı film ve dizilerde devam ettirecek. Marvel, 11 yıl boyunca kapsamlı bir anlatı ortaya koyduktan sonra Sonsuzluk Destanı'nı 3. Evre'de sonlandırmıştı.

Her ne kadar film Marvel'ın birçok hikaye örgüsünü derleyip toplasa da pek çok sahnesiyle yalnızca Marvel açısından değil sinema tarihi açısından da önemli bir film olan Endgame'in etkisi 4. Evre'de de devam edecek. 

Screen Rant'in haberine göre bunlardan ilki olan Falcon ve Kış Askeri (The Falcon and The Winter Soldier) hikaye örgüsünü Endgame'in sonundan alıyor. İkilinin bir araya gelmesi Steve Rogers'ın Kaptan Amerika kalkanını Sam'e vermesiyle mümkün olmuştu. Falcon ve Kış Askeri'nin süper asker programını ve Kaptan Amerika'nın mirasını da ele alması bekleniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Tom Hiddleston'ın  Loki'yle dönüşü Avengers: Endgame'in zaman yolculuğu görevleriyle mümkün oldu. Yenilmezler'in bir kısmı zaman yolculuğu görevini başarıyla tamamlasa da bazıları zaman çizgilerini yanlışlıkla birbirine katmıştı. Tesseract'ı çalma girişimi onun Loki'nin eline düşmesine neden olmuştu. 

Bununla birlikte Disney+'ta yayımlanacak Hawkeye dizisi Avengers: Endgame'in kenarda bıraktığı hikayeleri konu alacak. Dizinin önemli bir kısmı Clint Barton'ın Kate Bishop'ı yeni Hawkeye olarak eğitmesini gösterecek olsa da, geri kalan bölümde Clint'in Ronin olarak başından geçenler keşfedilecek.

Endgame her ne kadar alternatif zaman çizgilerinin ziyaret edildiği ilk Marvel filmi olsa da Doctor Strange in the Multiverse of Madness çoklu evren maceralarını isminin de ima ettiği üzere sürdürecek. 

Thor: Love and Thunder da bir dizi Endgame hikayesini sürdürecek ancak görünüşe göre Şişman Thor bunlardan biri değil. Thor, kendini kozmozda bulmak için Dünya'yı ve Asgardlıları geride bırakmıştı. Thor'un Galaksinin Koruyuları'na katılmasıyla birkaçının filmde yer alacağı doğrulanmıştı.

Armor Wars'un da Endgame'in sonu göz önünde tutularak inşa edileceği düşünülüyor. War Machine'in görüleceği yeni Disney+ dizisinin Tony Stark'ın ölümünün ardından devreye sokulması tutarlı görünüyor. Armor Wars'un konu alacağı hikayeler çizgi romanlarda Tony Stark'ın zırhının çalınmasıyla başlıyor. 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania'nın hikayesi de diğerleri gibi Endgame'de yaşanan olayların sonrasında inşa ediliyor. Bu devam filminde çoklu evrenleri fethetmesiyle bilinen Kang the Conqueror evrene dahil olacak. Ant-Man 3'ün de büyük oranda zaman yolculuğu fikri üzerine kurulduğu düşünülürse Endgame'le bağlanacağını düşünmek abes olmaz. 

Galaksinin Koruyucuları'nın üçüncü filmi için de benzer özellikleri sıralamak mümkün. Endgame'in finalinde Gamora'nın zaman yolculuğunu kullandığı ancak ekiple birlikte kalmadığı görülmüştü. Filmin sonu Star Lord'un onu aradığına işaret etmişti ve görünüşe göre Gamora'yı bulmak filmin ana öğelerinden biri olacak.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU