Hüseyin Baş: TÜİK’i yönetenlerin maaşını 2 bin 792 lira 10 kuruş sabitleyelim

“TÜİK fiyatları açıklarken her şeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Her şeyi çok ucuz gösteriyor. O market nerede ise bize de söylesinler de oradan alışveriş yapalım”

Baş, "biz asgari ücreti 10 bin lira olarak açıkladık, bu asgari ücreti vereceğimizden hiç kimseni şüphesi olmasın" dedi / Fotoğraf: BTP Basın

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), asgari ücretin belirlenmesine esas alınacak olan bekar bir işçinin asgari geçim tutarını ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 TÜİK’in açıkladığı rakamlara Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

BTP Lideri Baş, “Halkımızın durumu hiç iç açıcı değil, kıt kanaat bile geçinemiyor. 2 bin 324 lira, 3 bin lira, 5 bin lira ile de geçinmesi de imkânsızdır. Vatandaşımızın geçiminin sağlaması için biz asgari ücreti 10 bin lira olarak açıkladık. Milli Ekonomi Modeli’nin gereği olarak da bu asgari ücreti vereceğimizden hiç kimseni şüphesi olmasın” dedi.

"İşverene yük olmayacak"

10 bin lira olarak verilecek asgari ücretin işverene ekstra bir yük bindirmeyeceğini öne süren BTP lideri Baş, “Burada ince bir nüans var. Şu an verilen asgari ücret kadar olan tutarı işveren karşılayacak, geri kalan miktarı ise devlet baba olarak biz vereceğiz. 10 bin lira asgari ücretin yalnızca 2 bin 324 lirası işverenin cebinden çıkacak. Geriye kalan 7 bin 676 lirasını ise devlet baba verecek” dedi.

“O market nerede ise bize de söylesinler”

“Bugüne kadar açıkladığı bütün verilerle ne kadar büyük(!) bir ekonomiye sahip olduğumuzu tüm dünyaya gösteren TÜİK, güçlü devletimize 2 bin 792 TL’cik asgari ücret önermiş” diyen BTP Lideri Hüseyin Baş, “TÜİK fiyatları açıklarken her şeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Her şeyi çok ucuz gösteriyor. O market nerede ise bize de söylesinler de oradan alışveriş yapalım. Vatandaşlarımızın dokunduğu her şey ceplerini yakıyor, her şey ateş pahası. TÜİK’i yönetenlerin maaşını 2 bin 792 lira 10 kuruşa sabitleyelim” teklifinde bulundu.

BTP Genel Başkanı Baş, açıklamasının sonunda, “İktidarımızda vatandaşlarımızı huzur, refah ve kardeşlik içinde, hayat standartları yüksek, kimseye muhtaç etmeden, insanca yaşayabilecekleri bir gelir sahibi yaparak, istekleri yerine gelen bir evlat, evladının isteklerini yerine getirmekte zorluk yaşamayan ebeveynler olarak yaşatacağız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU