ARMY'ler BTS için yılda ne kadar harcama yapıyor?

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in hayran grubu ARMY, gruba her durumda verdiği destekle biliniyor

Grubun hayranları Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketi için 24 saatte 1 milyon dolar toplamıştı (AFP)

Ünlü K-pop grubu BTS'in hayran grubu ARMY, K-pop endüstrisinin en büyük ve önemli öğeleri arasında yer alıyor. Ve ARMY'ler pop yıldızlarının ortaya koyduğu ürünlere en çok harcama yapan grup olmalarıyla biliniyor.

BTS, Güney Kore'de ortaya çıkan müzik akımının en tanınan temsilcilerinden biri ve yaptıkları her şarkı ve albüm Güney Kore'de popüler olmakla kalmıyor ABD dahil pek çok ülkede müzik listelerini altüst etmeyi başarıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu başarının altında yatan temel gerekçelerden biriyse BTS hayranlarının oluşturduğu sosyal ağlar. ARMY'ler RM'in liderliğindeki grubu her türlü sosyal medya platformunda destekleyerek grubun şarkılarının ve albümlerinin pek çok kişinin gündemine girmesini sağlıyor.

ARMY'lerin gruba desteği ve bağlılığı küresel boyutta ve destekledikleri grup için en çok harcama yapan hayran toplamı unvanını da ellerinde bulunduruyorlar. 

Somag News'un haberine göre grubun her bir hayranı resmi makalelere ortalama 545 dolar (yaklaşık 4 bin TL) harcarken online konserler için 541 dolar ayırdılar. Ayrıca albüm başına 336 dolar (yaklaşık 2 bin 500 TL) harcadıkları da belirtiliyor. 

Öte yandan istatistikler de hayranların alışkanlıklarına dair epey bilgi sunuyor. Hayran grubundaki her bir kişinin en az 15 orijinal albümü olduğu ve şovlar için 5 bilet aldığı düşünülüyor. 

Hayranlar grup için yılda bin dolardan ( yaklaşık 7 bin TL) fazla harcama yapabiliyor. BTS ve hayranları bu yıl özellikle Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine yaptığı bağışlarla dikkat çekmişti. 

 

Independent Türkçe, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU