Alaattin Çakıcı ifade verdi

Çakıcı, Ankara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı ifade verdi.

Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakarette bulunmuş, savcılık soruşturma başlatmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdiğini bildiren Çakıcı, “Artık birileri, ne devlet başkanımıza, ne de Sayın Bahçeli’ye Alaattin Çakıcı’yı neden koruyorsunuz diye gündem yapmasına gerek kalmamıştır” dedi.

Çakıcı açıklamasının devamında “Yargı soruşturma başlatmış, ifadem alınmıştır” bilgisine yer verdi.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadelerin yer aldığı iki açıklama yapmıştı.

Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Ben Erdoğan'ı eleştiriyorum Bahçeli cevap veriyor, Bahçeli'yi eleştiriyorum yer altı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Türkiye'nin geldiği hale bakın. Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli'dir veya onun arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki nedir onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Hiç kimse unutmasın, bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvayı Milliye'dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez" ifadelerini kullanmıştı.

MHP lideri Bahçeli, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada CHP liderine tehdit ve hakarette bulunan Çakıcı'nın kendisinin dava arkadaşı olduğunu ifade etmişti.

Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu durum kapsamında CHP Genel Başkanı’nın hakaret ve hıyanetlerine sosyal medyadan yayımladığı bir açıklamayla tepki gösteren değerli Ülküdaşım Alaattin Çakıcı’ya mafya bozuntusu demek, yeraltı dünyasının karanlık yüzü suçlaması getirmek müfterilik, seviyesizlik, rezilliktir. Kamuoyu nezdinde algı oluşturmaya çalışan Kılıçdaroğlu ve yanında yöresinde yuvalanan işbirlikçilere cevabım şudur: 1-Alattin Çakıcı bir Ülkücü şehidimizin oğludur. 2- Alaattin Çakıcı ülke ve millet sevdalısı bir Ülkücüdür. 3- Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU