Rusya'daki heykel tartışma yarattı: Marilyn Manson mı, Angelina Jolie mi?

Novovoronej kasabasına dikilen sanat eseri, bir günde atıldı

Heykel, kasabanın 250. kuruluş yıldönümü için hazırlanmıştı (vk.com/novovoronezh_online)

Geçmişle hesaplaşan Batılılar, simge haline gelse de ırkçı ve ayrımcılığı gün yüzüne çıkan isimlerin heykellerini bir bir indirirken, benzer bir haber de Rusya'nın güneybatısındaki Novovoronej kasabasından geldi. Ancak bu sefer ne heykel ünlü bir kişiye ait, ne de indirilmesinin siyasi bir gerekçesi var. 

Bölgede yaşayanların kuşaktan kuşağa aktardığı efsaneye göre 250 yıl önce Novaya Alenovka köyünü kurduktan sonra öldürülen Alenka ismindeki genç bir kadının anısına yapılan heykel, dikildikten bir gün sonra kaldırıldı. 

"Alenka" pazartesi günü getirilen vinçle bir kamyona yüklendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RT'nin haberine göre, sosyal medyada büyüyen tepkilerin bir kısmı, heykelin çocukları korkutacağına dairdi. 

Bir kişi, "Kovid-19 kurbanlarına adanan bir anıt gibi duruyor" derken, heykeli "Zombi Angelina Jolie" ya da Marilyn Manson'a benzetenler de oldu.

Bölgenin senatörü Aleksey Puşkin, "Evet korkutucu, gözleri uzaylı gibi" ifadesini kullandı. 

Bütün bu kötü yorumlar üzerine harekete geçiren Novovoronejli yöneticiler, heykeli pazartesi günü kaldırdı. Yapılan açıklamada, bunun anıt değil, enstalasyon olduğu ifade edildi. Heykelin, kasabanın çekirdeğini oluşturan Novaya Alenovka köyü için düzenlenen sanat etkinliklerinin yalnızca bir kısmını temsil ettiği de aynı açıklamada vurgulandı. 

Independent Türkçe, RT

DAHA FAZLA HABER OKU