"Dünyanın en nefret edilen adamına" aşık olduğunu açıklayan muhabir, hayatının nasıl altüst olduğunu anlattı

Muhabir, hüküm giymiş dolandırıcıya artan bağlılığını "bir küvetin içinde kendini ölene dek ağır ağır kaynatmaya" benzetti

Martin Shkreli, Eylül 2015'te Daraprim adlı ilacın fiyatını 13 dolardan 750 dolara çıkarmıştı (AP)

Bir gazeteci, "dünyanın en nefret edilen adamı" Martin Shkreli'ye aşık olduktan, işini bıraktıktan, kocasından boşandıktan ve hatta hüküm giymiş dolandırıcıyla cezaevinden çıktığında çocuk sahibi olma umuduyla yumurtalarını dondurduktan sonra hayatının nasıl altüst olduğunu açıkladı.

Eski Bloomberg News muhabiri 38 yaşındaki Christie Smythe, Elle dergisine verdiği röportajda, "Pharma Bro" Martin Shkreli'ye duyduğu aşktan bahsetti, "usta bir manipülatör tarafından nasıl büyülendiğini" anlatsa da pişmanlık duymadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çıkmaza düşmüştüm" diyen Smythe, "Burada mutluyum. Bir amacım olduğunu hissediyorum" diye ekledi.

Gazeteci, Shkreli ile bu kişinin 2015'te dolandırıcılıktan yargılandığı davayı takip ederken tanışmıştı. AIDS ilacı Daraprim'in fiyatını yaklaşık yüzde 5 bin artırdıktan sonra "dünyanın en nefret edilen adamı" olarak anılan Shkreli 2017'de hüküm giymiş ve federal hapishanede 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapishanelerdeki Kovid-19 güvenlik protokolleri nedeniyle bir yıldır Shkreli ile görüşemeyen Smythe, gözden düşmüş ilaç girişimcisi hapishaneden çıktığında kendisi çocuk sahibi olamayacak kadar yaşlı olmaktan korktuğu için yumurtalarını dondurduğunu belirtti. Smythe, Shkreli ile çocuklarının isimlerine bile karar verdiklerini söyledi.

Fakat Shkreli, kendisiyle Smythe arasına mesafe koyduğunu aktaran bir açıklama yayımladı. Elle'ye yaptığı açıklamada "Sayın Shkreli, Sayın Smythe'ye gelecekteki çabalarında bol şans diliyor" ifadeleri yer aldı.

Açıklamayı "tatlı" diye nitelendiren Smythe ise "Bu sözler, hayatını yaşayacaksın ve biz öyle birlikte olmayacağız demek. Belki ben kitabımı alacağım ve yollarımız... ayrılacak anlamına geliyor" dedi.
 


Shkreli'nin hapishanedeki Kovid salgınını gerekçe göstererek mayıs ayında gündeme getirdiği serbest bırakılma talebi, 37 yaşındaki mahkumun, serbest kalmasını gerektirecek olağandışı ve mecburi faktörler sunamadığını söyleyen bir yargıç tarafından reddedilmişti.

Shkreli, bir duruşmada koronavirüs için tedavi geliştirebileceğini iddia ettiği için nezaret memurları tarafından "hayal dünyasında yaşayan" biri olarak nitelendirilmişti.

Kocasıyla ayrılmadan önce "mükemmel bir Brooklyn hayatı" yaşadığını söyleyen Smythe, Shkreli'ye aşkını hapishanenin ziyaretçi odasında itiraf etmişti.

Odanın tavuk kanadı koktuğunu anımsayan Smythe şöyle konuştu:

Martin'e onu sevdiğimi söyledim.

Ve o da beni sevdiğini söyledi.

Smythe o zamandan bu yana Shkreli ile ilişkisini hapishaneye yaptığı ziyaretler, telefon görüşmeleri ve e-postalarla sürdürdü.

Gazeteci şimdilerde bir girişim için uzaktan çalışıyor ve patronu bu hükümlüyle olan ilişkisinden haberdar. Smythe, Shkreli hakkında bir kitap için teklif taslağı hazırlıyordu ve bir yayıncı bulamamasına rağmen yazdıklarının film haklarını satmayı başardı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU