Akşener'den bütçe eleştirisi: Yazıklar olsun hepinize

"Bakanlar 7 ayrı özel uçakla Kıbrıs'a gitmeye utanmıyorlar. İş milletimize gelince 'acı reçete' diyorlar"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de muhalefetin ret oyları eşliğinde kabul edilen 2021 bütçesi için "Bu bütçe, içinde millet olmayan, refah olmayan, umut olmayan, bir saray bütçesidir. Ez cümle; bu bütçe, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin iflasının bütçesidir" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığını konuşmada 2021 bütçesine ilişkin olarak tepkisini dile getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İYİ Parti olarak, Meclis'te milletvekillerimizle, memleketin dört bir yanında, iyi ve cesur kadrolarımızla, içinde millet olmayan bu bütçeye ‘hayır’ dedik” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Milletimiz, doğalgaz faturası vermemek için evde montla oturuyor, gece 2 kat yorganla yatıyor. Ev kadınlarımız, et yerine nohut alıyor, bulgur alıyor. Memlekette herkes, bir şekilde masraflarını kısıyor, ama bir tek, devleti yönetenler masraflarını kısmıyor. Mesela saray mensupları, lüks araç kiralamaktan vazgeçmiyorlar.

Bütçeyi “Kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek” diyen özetleyen Akşener, şöyle konuştu:

 Yazıklar olsun hepinize. Formül basittir, harcamalarını kısarsın ya da gelirini artırırsın. Memlekette herkes masraflarını kısıyor, devleti yönetenler masraflarını kısmıyor bir tek. Saray mensupları lüks araç kiralamaktan vazgeçmiyor, yazlık inşaatların, ballı yandaş ihalelerini ödemeyi ertelemiyor. Bakanlar 7 ayrı özel uçakla Kıbrıs'a gitmeye utanmıyorlar. İş milletimize gelince 'acı reçete' diyorlar. Yandaşları zarar edince devlet bankalardan kredi veriyorlar, 5 müteahhitin işi ters gidince borçlarını ödüyorlar, icap edince ihale arsızı adamların vergi borcunu bile siliyorlar. İş milletimize gelince kapat dükkanını ne halin varsa gör diyorlar. Al keyif çayı iç diyorlar. 

Akşener, “Bu bütçe, saray fedailerinin beş maaş aldığı, bir yandaş bütçesidir. Bu bütçe, içinde millet olmayan, refah olmayan, umut olmayan, bir saray bütçesidir. Ez cümle; bu bütçe, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin iflasının bütçesidir” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU