Hakeme “Sen ancak bekçi olursun” diyen Fatih Terim, PFDK'ye sevk edildi

Terim’in sportmenliğe aykırı hareketi, hakaret ve tedbire uymaması gerekçeleriyle PFDK’ye sevk edildiği öğrenildi

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve sarı-kırmızılı futbolcu Marcao'yu Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile oynadıkları karşılaşmadaki sportmenliğe aykırı hareketi, hakaret ve tedbire uymaması gerekçeleriyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in tedbirli olarak disipline gönderildiği belirtildi.

Aynı karşılaşmada kural dışı hareketi nedeniyle sarı-kırmızılı futbolcu Marcao'nun da tedbirli olarak PFDK'ye gönderildiği aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup olan Galatasaray’ın Teknik Direktörü Terim, kırmızı kartla oyundan atılmıştı.

Sarı-kırmızılı futbolcular, faul beklediği pozisyonda hakeme şiddetle itiraz etmişti.

Bu itirazların ardından kaptan Arda Turan'a sarı kart çıkmış bunun üzerine çok sinirlenen Fatih Terim, "Sen nasıl bir hakemsin" diye bağırmıştı.

Kırmızı kartla oyun dışına gönderilen Terim sahayı terk ederken tepkisini sürdürmüş, "Maçı katlettin. Onların da hakkını yiyorsun. Sen ancak bekçi olursun. Futbolu bilmiyorsun. Akşam, 'Fatih hocayı attım' diye herkese anlat. Terbiyesiz, ahlaksız" diye bağırmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU