Bakan Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Twitter'da atıştı

İki bakan mesajlarını Twitter üzerinden verdi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Twitter'da birbirine mesaj gönderdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Avrupa ülkelerinin, Türkiye'ye yönelik silah ambargosu konusunu defalarca Avrupa Birliği (AB) gündemine taşıdıklarını savunarak, "ABD'nin NATO bütünlüğünü sabote ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uyguladığını" yazmıştı.

"Dostça bir tavsiye"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter üzerinden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın mesajını alıntılayarak şunları yazdı:

Sevgili Niko, işte yeni yıl için dostça bir tavsiye: Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırak. 2021 yılı, doğrudan, samimi ve ciddiyetle konuşarak farklılıklarımızı adil şekilde ele aldığımız bir yıl olsun.

Yunan Bakandan cevap geldi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias da cevabını Twitter üzerinden verdi.  Dendias mesajında şu ifadeleri kullandı:

Teşekkür ederim sevgili dostum Mevlüt. Madem temenni ve tavsiye alıp veriyoruz, 2021, Türkiye için 3 fiiliyatın yılı olsun: 1) Meşru haklarımızı hayata geçirmemiz halinde Yunanistan'ı savaşla tehdit etmeyi bıraksın. Ne de olsa 21. yüzyılda yaşıyoruz.

2) Daha fazla Avrupalı, daha az Osmanlı olmak için esinlensin. Türk halkına en iyi hizmet edecek olan budur.

3) Provokasyonları ve yasadışı faaliyetleri bıraksın."

Bu arada. Mevlüt yine bir şeyi anmayı unutmuşsun, uluslararası hukuku. Farklılıklarımız konusunda yapıcı diyalog için tek temel bu, sevgili dostum. Mutlu 2021!

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU