House of the Dragon ejderha gizemini çözebilir: Daenerys Targaryen yumurtaları nasıl elde etti?

Yeni dizi Illyrio Mopatis'in Daenerys'e ejderha yumurtaları hediye ettiği bölümü daha geniş biçimde ele alabilir

House of the Dragon'ın 2022'de seyirciyle buluşması bekleniyor (HBO)

Game of Thrones dizisinde yaşananların öncesini konu alacak House of the Dragon dizisi Targaryen Hanedanı'nın geçmişine ışık tutacak. 

George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisine dayanan dizilerden yenisi Game of Thrones'un tam olarak açıklamadığı sorulara açıklık getirebilir. Bunlardan biri de Daenerys Targaryen'in ejderhaları nasıl elde ettiği sorusu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Game of Thrones'da ejderha yumurtalarını llyrio Mopatis, Daenerys'e düğün hediyesi olarak vermişti. Bu dizinin en kritik anlarından biriydi ve evrenin hayranları ejderhaların nasıl büyük farklar yarattığına yakından tanıklık etmişti. 

Illyrio ejderha yumurtalarını "Asshai'nin ötesindeki Gölge Diyarları"ndan aldığını söylemişti. Illyrio'nun iddiası herhangi birinin kastettiği bölgeye uğrayarak ejderha yumurtası elde edebileceğini ima ediyordu. Ancak hikaye muhtemelen onun anlattığından fazlasını içeriyor. 

Ejderha yumurtaları Targaryen kanı ve büyüsü olmadan kuluçka evresinde kalmaya devam etmişti ve bu da Daenerys onları aldığında neden taş gibi olduklarını açıklıyordu. Ve Illyrio onları bulmadan önce Essos ve Braavos'ta yüzlerce yıl takas edilmiş olabilirler. 

Inverse'ün haberine göre George R. R. Martin'in yarattığı evrende ejderha yumurtalarıyla haşır neşir olan bir tek Targaryenler değildi ve kardeşi Rhaena Targaryen'la evli olan Elissa Farman Dragonstone'a yolu düştüğünde üç ejderha yumurtası çalarak ve ismini değiştirerek Pentos'a yelken açmıştı. 

Martin, Daenerys'in eline geçen yumurtaların Elissa'nın çaldığı yumurtalarla aynı olup olmadığını doğrulamasa da bu ihtimal hayli yüksek. 

Bu detayın dizide yer alıp almayacağına dair kafa karıştırıcı tek detay Elissa'nın Kral Jaehaerys'in hükümdarlığında yaşamış olması. Çünkü House of the Dragon Kral I. Viserys Targaryen'in dönemini ele alacak. 

Ancak yine de onun hikayesinin anlatılması evrenin bütünlüğü açısından isabetli olacak gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU