Suriye: ABD petrolümüzü çalmaya devam ediyor

SANA'nın iddiasına göre, ABD güçleri Cezire’deki sahalardan çıkarılan petrolü tankerlerle ve boru hattıyla Irak’a taşıyor

ABD güçlerinin Suriye'den Irak'a petrol taşıdığı iddiası daha önce de gündeme gelmişti (Reuters)

Suriye, ABD’nin ülkenin Haseke bölgesindeki petrolü çaldığı suçlamasını yineledi. Suriye devlet haber ajansı SANA, ABD güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri’nin yardımıyla Cezire bölgesinden petrol taşımaya devam ettiğini öne sürdü.

SANA’nın Malikiye bölgesindeki sivil kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, ABD güçleri Cezire’deki sahalardan çıkarılan petrolü tankerlerle ve boru hattıyla Irak’a taşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, “yüzlerce varillik çalıntı ham petrolün Dicle Nehri’ndeki borularla Irak’a aktarıldığı” iddiası yer aldı. ABD güçlerinin petrol kaçakçılığı için Irak sınırında özel geçiş noktaları oluşturduğu da öne sürüldü.

SANA, bu ay başında askeri araçların da bulunduğu bir konvoyda 85 tankerle Suriye’den Irak’a petrol kaçırıldığını öne sürmüştü.

Suriye’nin eski BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, ağustosta ABD şirketi Delta Crescent Energy ile Suriye Demokratik Güçleri’nin imzaladığı petrol anlaşmasına itiraz ederek bunun Suriye’nin egemenliğine saldırı olduğunu savunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, bu yılın başında yaptığı açıklamada, Suriye'deki ABD askeri varlığının temel amacının bölgedeki petrol sahalarını kontrol etmek ve teröristlerin eline geçmesini engellemek olduğunu söylemişti.


Independent Türkçe, SANA, Sputnik International

DAHA FAZLA HABER OKU