Hollanda yeni koronavirüs suşu nedeniyle Birleşik Krallık'tan uçuşları yasakladı

Mutasyon geçirmiş varyanta yakalanan bir vaka çoktan Hollanda sınırları içinde saptandı

(AP)

Hollanda yönetimi, yeni bir koronavirüs suşunun Britanya'da yayılması nedeniyle yeni yıla kadar Birleşik Krallık'tan (BK) Hollanda'ya uçuşları yasakladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollanda yönetiminin internet sitesi üzerinden duyurusuna göre, yeni kural 20 Aralık 06.00'dan en az 1 Ocak'a kadar uygulanacak.

Yapılan bir açıklamada şunlar eklendi:

Birleşik Krallık'taki epidemiyolojik durumla ilgili daha fazla bilgi ve bir açıklama beklenirken, (kamu sağlığı kurumu) yolcu hareketlerini mümkün olduğunca sınırlandırıp kontrol altında tutarak Birleşik Krallık'taki bu virüs suşunun ülkeye girişini sınırlandırmayı tavsiye ediyor.

Açıklamada sağlık çalışanlarının yeni mutant virüse yakalanan bir vakayı Hollanda içinde saptadığı aktarıldı.

Hollanda vatandaşlarını kesinlikle gerekli olmadıkça yolculuk etmemeleri konusunda uyaran yönetim, açıklamayı şöyle sürdürdü:

Kabine KOVİD-19 virüsündeki gelişmeleri yakından izlemekte ve diğer ulaşım yöntemlerine yönelik ek önlem olasılıklarını incelemektedir. Gelecek günlerde (yönetim) AB üyesi diğer ülkelerle yakın işbirliği içinde virüsün Birleşik Krallık'tan gelmesinin önüne geçmek için daha fazla kısıtlama olanaklarını araştıracaktır.

Boris Johnson, cumartesi günü Londra ve güneydoğu İngiltere'deki milyonlarca kişinin, yeni 4. kademe koronavirüs kısıtlamalarına tabi olacağını duyurdu. Sözkonusu kısıtlamalar çoğu kişinin Noel planlarını bozdu.

İskoçya ve Galler'de de mutant virüs suşuyla bağlantılı yeni tecritler duyuruldu.

Bilim insanları bu yeni varyantın orijinalinden daha ciddi bir hastalığa yol açacağını düşünmezken, yüzde 70'e kadar daha bulaşıcı olabileceğini belirtti.

Hızlı yayılışı halihazırda zor durumdaki BK Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) için felaket anlamına gelebilir.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Söylemez

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU