Sidney'de dans etmek, şarkı söylemek ve ilahi okumak yasaklandı

Şehrin bir bölümü sıkı tecrit altında

Viktorya ve Güney Avustralya, Sidney sakinlerine eyaletlerine girişte 14 gün boyunca zorunlu karantina uygulayacağını duyurdu (Reuters)

Avustralya, Yeni Güney Galler eyaletindeki Sidney’de giderek artan Kovid-19 vakalarını kontrol altına almak için çabalıyor. Bu yolda 20 Aralık’ta yürürlüğe giren kısıtlamalarla birlikte şehirde dans etmek, şarkı söylemek ve ilahi okumak yasaklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sidney’in Northern Beaches bölgesinde 30 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi ve böylece ülkenin en kalabalık şehrinde, perşembeden bu yana 68 yeni vaka tespit edilmiş oldu. Bu durum yetkilileri alarma geçirirken Northern Beaches’teki yüzbinlerce kişi, sıkı tecrit altına alındı.

Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian, şehrin geri kalanına da yeni kısıtlamalar getirdiklerini açıkladı. Buna göre Sidney’deki restoranlar, barlar ve kafeler müşteri sayılarını 300 kişiyle sınırlamak zorunda kalırken evde toplanmak isteyenler için bu sayı 10. Küçük düğünler ve dini törenler hariç, şehir genelindeki kapalı mekanlarda da dans etmek, şarkı söylemek ve ilahiler yasaklandı.

France 24'ün aktardığına göre, şarkı söylemeyi herkesin sevdiği bir mevsimde olduklarını belirten Eyalet Sağlık Bakanı Brad Hazzard sözlerine şöyle devam etti:

Fakat şu an için dans etmek ve şarkı söylemek muhtemelen yapabileceğiniz en tehlikeli egzersizlerden ikisi.

Öte yandan bölgede maske takmak hala zorunlu değil. Ancak Berejiklian, maske takılması yönünde halka çağrıda bulundu:

Yeni Güney Galler’deki herhangi bir yerde market alışverişi yapıyorsanız lütfen maske takın. Yeni Güney Galler’deki bir ibadet yerine gidecekseniz lütfen maske takın. Tanrı aşkına, maske takmadığınız sürece toplu taşıma kullanmayın.

Yetkililer, kısıtlamalardan bazılarının Noel’den önce kaldırılması umuduyla yeni kuralları çarşamba gözden geçirme sözü verdi.

Yaklaşık 25 milyon nüfusa sahip Avustralya'da şimdiye kadar 28 bin 128 Kovid-19 vakası kaydedilirken 908 ölüm gerçekleşti.

 

Independent Türkçe, France 24, CNA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU