Yeni hükümeti açıklayan Yemen Başbakanı Abdulmelik: 'Zorluklar büyük ancak kararlılıkla karşı koyacağız'

Abdulmelik, yeni hükümetin Yemen halkına hizmet etmek ve ulusal safları tüm bileşenleri ile sıklaştırmak için kapsamlı bir yaklaşımla çalışacağını söyledi

Yemen Başbakanı Dr. Muin Abdulmelik / Fotoğraf: DPA

Yemen Başbakanı Dr. Muin Abdulmelik, yeni hükümetin Yemen halkına hizmet etmek ve ulusal safları tüm bileşenleri ile sıklaştırmak için kapsamlı bir yaklaşımla çalışacağını söyledi.

Abdulmelik ulusal safları tüm bileşenleri ile sıklaştırmanın devletin yeniden inşasını hızlandırmak ve İran destekli Husi projesine son vermek için gerekli olduğunun altını çizdi. 

Yeni hükümetin dün gece açıklanmasının ardından ilk kez Şarku'l Avsat'a konuşan Abdulmelik, şunları söyledi:

Hükümetin mevcut zorluklarla başa çıkmak için net bir planı ve programı var. Dost ve kardeş ülkeleri, ondan önce siyasi ve toplumsal güçleri ve Yemen halkını hükümetin yeni planına destek vermeye çağırıyoruz.

Yeni hükümetin ilan edilmesi Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, kardeş Suudi Arabistan yönetimi ve Yemen'de Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu ülkeleri tarafından gösterilen çabaların bir sonucudur. Suudi Arabistan'ın görüşleri bir araya getirme ve Riyad Anlaşmasını entegre bir sistem olarak uygulama çabalarını takdir ediyoruz.

Ulusal çıkarların elde edilmesi için tüm tarafların yardımlaşması, çabaların birleştirilmesi ve bu çabaların Yemen ve Arapların İran destekli Husi projesine karşı yürüttüğü kader savaşına aktarılması için çalışan Riyad yönetimini ayrıca takdir ediyoruz. İran destekli Husi projesini sadece Yemen'in güvenliğini ve istikrarını değil bölge ve dünyanın istikrarını da tehdit eden bir tehlike olarak görmeliyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümetin, kurtarılan kentlerdeki durumu normalleştirmek ve güvenliği sağlamada ulusal safları daha da sıkılaştırmak için farklı ve kapsamlı bir yaklaşımla çalışacağını kaydeden Abdulmelik, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Bu yaklaşım, devletin yeniden inşasını hızlandıracak ve İran destekli Husi darbesini sona erdirecek. Mevcut zorluklarla başa çıkmak için net bir planımız ve programımız var. Bu hükümette zorlukların büyük ve sorumlulukların ağır olduğunun farkındayız. Yemen halkının ülke genelinde çektiği acıları hatırda tutarak bu zorluklara cesaretle karşı koyacak ve bunu yaparken de tereddüde düşmeyeceğiz. Yaşam standardını her yönden iyileştirmeye yönelik tüm resmi ve halk nezdindeki çabaların birleştirilmesinin zamanı geldi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU